Home Tien vragen aan Josh Veldhuizen
Hair solutions

Tien vragen aan Josh Veldhuizen

Celebs, op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben bekende mensen ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het deze keer aan it-girl en ontwerpster Josh Veldhoven.
Josh (24) begon op jonge leeftijd met modellenwerk. Naast haar werk als model zal Josh binnenkort te zien zijn in de realityserie ‘Modemeisje met een Missie' op Rtl5. Samen met vriendinnen Christina Curry, Maria Tailor en Tamara Elbaz probeert zij tijdens de 8-delige serie haar droom waar te maken. Deze Nederlandse it-girl niet stil! Het model dat bekend werd als muze van Django Steenbakker in het programma Project Catwalk, lanceerde ook nog eens haar eigen kledinglijn: JoshV.
1. Wat is je haartype?
Ik heb vrij dun haar, maar weet dat te verbloemen met extensions. Dat is wel een rib uit mijn lijf, extensions zijn verschrikkelijk duur en vragen veel verzorging.
2. Laat je weleens een verzorgende behandeling doen bij de kapper?
Ja, ik ga elke 2, 3 weken naar Rob Peetoom Hair + Make-up. Daar laat ik mijn haar verzorgen, knippen en föhnen door Rianne Berger. Dat is mijn geheim, want Rianne kan echt toveren. Ik heb alle treatments al eens gebruikt, van keratinebehandeling tot deep treatment. Deze behandelingen zijn echte aanraders. Je voelt en ziet het verschil meteen. Elke keer als ik de salon uitloop zit mijn haar weer weken prachtig.

Lees ook:

TIEN VRAGEN AAN VICTORIA KOBLENKO
10 VRAGEN AAN KIMBERLY KLAVER
TIEN VRAGEN AAN VERONICA VAN HOOGDALEM
3. Hoe verzorg je je haar thuis?
Ik gebruik de producten die Rianne adviseert. Dat zijn de producten van Redken voor beschadigd haar. Van shampoo tot een layer-lifter voor het föhnen en allerlei heerlijke verzorgingsproducten waar het van gaat glanzen.
4. Wat is je favoriete haarproduct?
Toch wel mijn haarlak, Redken Maximum Control Forcefull 23. Ik gebruik veel haarlak om mijn haar in model te houden, zeker als ik het krul of heb geföhnd. Van deze lak gaat je haar niet plakken en het is makkelijk uit te borstelen.
5. Je haar is een echte blikvanger. Hoe houd je het zo mooi?
Ik was het niet te vaak, maximaal 2 keer per week. Hierdoor blijft je haar sterk. Ook heb ik geleerd hoe ik mijn haar mooi kan krullen. Doordat ik jarenlang model ben geweest heb ik alle trucjes afgekeken van de haarstylisten. Nu kan ik het heel goed zelf met mijn CHI-tang. En het blijft dan meteen 2 tot 3 dagen goed zitten! Ik heb nog een tip: droogshampoo. Dit is hét geheim van veel modellen. Er worden zoveel producten in ons haar gedaan voor fotoshoots of modeshows en soms moet je meteen door naar de volgende opdracht. Droogshampoo is dan echt een uitkomst. Je spuit het net als haarlak in je haar en na het borstelen ziet je haar er weer fris uit. Bovendien wordt het er stug van, waardoor het meer volume heeft.
6. Hoe draag je je haar het liefst?
Los! Ik draag mijn haar bijna altijd los, in een middenscheiding. Soms doe ik er grove krullen in en soms een lichte slag. Of ik föhn alleen de punten en laat het verder steil. Als ik zin heb 'big hair' of als ik een feestje heb, toupeer ik mijn haar.
7. Heb je weleens haarproblemen?
Mijn haar kon al dat modellenwerk niet meer aan. Altijd die hete krultangen en vele producten. Het was teveel voor mijn fijne haar, dus brak het af. Vandaar dat ik nu bij Rob Peetoom mijn haar een nieuw leven probeer in te blazen. Die keratinekuur bijvoorbeeld werkt fantastisch.
8. Je hebt zojuist een nieuw fashion label JOSH V gelanceerd. Stem je je haarstijl af op je kleding of omgekeerd?
Ik stem inderdaad mijn haar af op de kleding. Ik bedenk altijd eerst wat ik aantrek en daarna besluit ik hoe ik mijn haar ga doen. Veel krullen, lekker nonchalante golven of juist steil. Ik wissel het echt af van stoer tot sexy, wat dat betreft kan ik best veel met mijn haar. Ik wissel zelfs lengtes met elkaar af. Dat kan dankzij mijn extensions. Nadat ik ze kort laat knippen, koop ik weer nieuwe als ik weer lang haar wil!
9. Wat is je grootste haardrama ooit?
Ik heb het één keer heel donker bruin geverfd. Ik vond het meteen verschrikkelijk en na een paar keer wassen werd het oranje! Mijn eigen kleur is blond, en dat past gewoon het beste bij mij. In de winter word ik wat donkerder en in de zomer licht ik vanzelf op, qua kleur hoef ik dus eigenlijk niks te doen aan mijn haar. Ik maak nooit meer die fout. Blondes have more fun anyway!
10. Hoe belangrijk is je haar voor je?
Mijn haar is mijn allerbelangrijkste feature. Een bad-hair day is voor mij een drama, vooral omdat er vaak een camera op mijn neus staat voor mijn reality docu 'Modemeisjes met een missie'. Als mijn haar goed zit, gaat het met mij ook goed. Zoveel invloed heeft het op mijn gemoedstoestand, haha! Ik neem er ook echt de tijd voor, lekker tutten vind ik helemaal niet erg.

Lees ook:

TIEN VRAGEN AAN VICTORIA KOBLENKO
10 VRAGEN AAN KIMBERLY KLAVER
TIEN VRAGEN AAN VERONICA VAN HOOGDALEM