Alles over korte kapsels voor vrouwen

Er wordt vaak flauw gedaan over vrouwen met korte kapsels. Hoe vaak heb je de trem 'pittig kort' niet gehoord? Maar een kort kapsel kan ook heel stoer of juist heel sexy en vrouwelijk zijn! Heb je weleens gehoord van de 'pixie cut' of de 'bob'? Dit zijn hele korte koppies en deze vrouwen die dat dragen zijn beslist niet tuttig of saai! Hieronder zetten we de verschillende korte dameskapsels op een rij.

Opgeknipte bob

De bob is en blijft populair onder de korte kapsels voor vrouwen! Dit kapsel is aan de voorkant langer dan aan de achterzijde, waar het haar is opgeknipt. Door het opknippen, krijgt het haar aan de achterkant een wat rommelig effect, of wel je krijgt de messy bob. Je kunt dit kapsel het beste afstylen met wat paste en aan de voorzijde je langere lok gladföhnen.

Klassieke bob

Klassieke bob

De klassieke bob is achter ook iets korter dan aan de voorkant, maar de verschillen zijn minder groot. Deze korte coupe is een echte klassieker en vaak heeft het een zijscheiding. Vooral bij dit kapsel is het heel belangrijk dat het goed geknipt is. Zoek daarom een kapper die zijn of haar kniptechniek tot in de puntjes beheerst en ga regelmatig terug om jouw bob in tiptop conditie te houden!

Korte bob met pony

Korte bob met pony
Link naar het artikel
Korte bob met pony
Link naar artikel

Deze bob heeft in tegenstelling tot de klassieke bob geen lange lok, maar een pony. Dit korte kapsel is vooral geschikt voor vrouwen met wat steiler haar, zodat de pony mooi recht blijft.

Pixie cut

Pixie cut
Link naar de collectie
Pixie cut
Link naar artikel

Dit kapsel is korter dan de bob en kenmerkt zich vaak doordat de achterparty helemaal is opgeknipt en de voorzijde ene lange lok heeft met zijscheiding. Maar er zijn vele variaties mogelijk. Dit korte dameskapsel is stoer, maar tegelijkertijd ook heel vrouwelijk. Zorg wel dat je bij deze look je make-up en kleding op orde hebt voor een übervrouwelijk effect. Een rode lipstick kan bij dit korte kapsel al wonderen verrichten.

Kort krullend kapsel

Kort krullend kapsel
Link naar artikel

Heb je krullend haar en wil je toch kort? Krullen lenen zich uitstekend voor korte kapsels of de bob en maken je look juist heel zacht en vrouwelijk. Kies wel een kapper die goed krullen kan knippen, zodat het niet tuttig wordt. Maar er zijn veel mooie voorbeelden van korte krullenbollen of korte, krullende bobs. Denk bijvoor beeld aan Amélie uit de gelijknamige film.

Kort kapsel met kuif

Dit korte kapsel is wat stoerder. Het haar is vrij kort gehouden en kenmerkt zich door de enorme kuift, waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt de kuif stylen als een lange lok, maar je kunt de kuif ook extra volume geven, waardoor hij bovenop het hoofd blijft. Ook bij dit korte kapsel is de hand van een kapper die zijn ambacht goed verstaat van essentieel belang. Zit je toch bij de kapper? Vraag hem of haar dan meteen om advies bij het stylen.