Home 4 redenen waarom jij een kort kapsel moet nemen in 2016
Get the look

4 redenen waarom jij een kort kapsel moet nemen in 2016

Dames opgelet! Eind 2015 zag je het al. Als reactie op de lange lokken knipten vrouwen massaal hun haar tot een pittig, kort kapsel. Na de jaarwisseling zet deze trend zich door en mag je nog steeds gezien worden met een lekker kort kapsel.

Kapsel, kort, 2016. Dit zijn de ‘magic words’ die de trends voor korte dameskapsels in 2016 omschrijven. Ben je benieuwd waarom jij in 2016 voor een kort dameskapsel moet gaan? Lees dan snel verder!

1. Goede voornemens

Met de jaarwisseling in zicht horen we het je al zeggen: “In 2016 ga ik écht vaker naar de sportschool”. Dat komt goed uit, want een kort kapsel past erg goed bij een actieve levensstijl. Geen afgeknelde polsen meer door veel te krappe elastiekjes die je anders kwijtraakt of vergeet, geen bobbypins meer die op magische wijze verdwijnen en geen vervelende clipjes die nooit goed blijven zitten. Kies je voor een (schouderlange) bob, dan voldoet een simpel haarbandje. Durf jij het aan en ga je voor een pixie haircut? Dan heb je zelfs dat niet meer nodig! Ga voor een kort kapsel!

2. Minder benodigdheden

PicMonkey Collage2

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen aan een kort kapsel. Denk bijvoorbeeld aan de spullen die je normaal gesproken nodig hebt om je haar te stylen. Met korte dameskapsels kun je de borstels en rollers in de kast laten liggen, je hebt vaak al genoeg aan je vingers! Natuurlijk kun je altijd gebruik maken van stylingsproducten zoals mousse en hairspray, maar in vergelijking met lang haar gebruik je veel minder. En dat voel je in je portemonnee!

3. Kort kapsel = selfconfidence!

Selfconf

Nog steeds niet overtuigd? Met een kort kapsel kun je er ook professioneler uitzien en het laat vaak zien hoeveel zelfvertrouwen iemand heeft. Een stoer, kort kapsel kan erg chique zijn en laat zien dat je je verzorgt, maar ook dat je dynamisch, efficiënt en praktisch bent.

4. Hoofdpijn? Neem een kort kapsel!

Heb je lang haar en vaak last van hoofdpijn? Dan kan dit komen doordat je haar erg zwaar is en aan je hoofd gaat hangen. Met een kort kapsel ben je al dat gewicht kwijt en kan dit een verlichtende factor zijn. Naast dat je korte kapsel lekker licht aanvoelt, is het ook nog eens goed voor je haar. Het zal zichtbaar en voelbaar meer kracht hebben, wat resulteert in meer volume in je korte kapsel!

Wat wil je nog meer? Knip je kapsel kort, 2016 wacht op je!

Kijk voor meer trends in ons lookbook boordevol kapsels en inspiratie