Wat is balayage en waarom is deze techniek zo populair?

Deze kleurtechniek is bij de meeste kappers een van de meest populaire behandelingen waar klanten naar vragen. De balayage is niet meer weg te denken uit het modebeeld! We leggen uit wat de balayage is en waarom deze techniek zo populair is.

Wat is balayage?

Balayage betekent 'vegen' in het Frans en daar komt deze kleurtechniek ook vandaan. De verf wordt met een kwast op het haar geveegd, waardoor er zachte en subtiele overgangen ontstaan. Bij een balayage heeft 40/50% een lichte kleur en de rest van het haar blijft in de basiskleur. Deze trend is inmiddels een echte salonklassieker geworden en blijft nog steeds elk jaar terugkomen. Dat is niet verwonderlijk, want met een balayage groeit de uitgroei met een zachte overloop uit en dat maakt de uitgroei minder hard en opvallend. Je hebt dus langer plezier van deze behandeling. Bij highlights is dat heel anders, bij die kleurtechniek is de uitgroei wel veel duidelijker zichtbaar. Je kunt dus stellen dat de balayage niet alleen heel mooi is, maar dat deze behandeling je ook kosten bespaart.

Ook wordt er flink gemixt met technieken; balayages worden afgewisseld met babylights (dit zijn hele subtiele highlights). Op deze manier heb je zachte overgangen en is je haar ook mooi van kleur als je het haar opsteekt. Vroeger, toen de balayage net haar intrede deed, was dat anders en waren de overgangen veel harder. Maar inmiddels is de techniek veel verder doorontwikkeld door kappers.

balayage-techniek-behandeling-kapper
Beeld: Schwarzkopf Professional

Balayage geeft je haar een sunkissed effect, alsof het haar is aangeraakt door de zon. Dit komt doordat de verf wordt aangebracht op de oppervlakte van je haar met als resultaat dat je kapsel subtiel opgelichte tinten vertoond. Met de balayagetechniek wordt er subtiel gewerkt met verschillende kleuren. Het resultaat is een subtiel ombre effect in de vorm van highlights. Balayage ziet er heel natuurlijk uit en is daarom ook zo populair!

Waarom is de balayage techniek zo populair?

Elke haarlengte kan balayage hebben, maar het mooist staat het bij halflang tot lang haar. Deze kleurtechniek kan bij de kapper zowel op bruin, zwart, blond en rood haar worden toegepast. Het voordeel is dat het haar met een balayage behandeling bij de kapper er veel minder geverfd uitziet dan bij highlights en daardoor veel natuurlijker oogt. Dit komt doordat alle tinten die in je haar worden gezet perfect in elkaar overlopen.

Hopelijk hebben we je uitgelegt wat balayage precies is en waarom deze kleurtechniek nog altijd heel populair is. Bel je kapper en vraag naar de mogelijkheden van deze behandeling voor jouw haar!