Lowlights

lowlights-1

Wat zijn Lowlights?

Het aanbrengen van lowlights in je haar is het tegenovergestelde van het aanbrengen van highlights. Bij highlights worden er lichtere stukken in donker haar gezet en bij lowlights worden er juist donkere stukken in (met name) blond haar gezet. Lowlights zijn over het algemeen ook wat subtieler dan highlights omdat de donkerdere tinten onder de lichtere haren komen te liggen.

Bij welke haarkleur werken lowlights het beste?

In tegenstelling tot Highlights, die het best gezet kunnen worden in een donkere haarkleur, werken lowlights in blond haar voornamelijk het best en kunnen ze dus beter aangebracht worden in haar met een lichtere kleur. Heb je dus een wat lichtere haarkleur / blond haar, dan zou je eventueel met een wat donkerdere kleur, bijvoorbeeld kastanjebruin, lowlights kunnen zetten. Kies bij het uitzoeken van de beste kleur altijd één tot drie kleuren met dezelfde tint. Let hierbij goed op de tint van je huid. Afhankelijke hiervan kun je het best kiezen voor koele kleuren (lichte huid) of warme kleuren (donkere huid). Lowlights zijn zowel in blond als bruin haar te zetten.


Zelf lowlights zetten?

Er zijn veel fabrikanten die verschillende soorten haarverf aanbieden om lowlights en highlights te zetten. Sommige merken haarverf hebben producten gemaakt die al klant en klaar geschikt zijn om zelf lowlights te maken. Deze zijn gewoon te koop bij de drogisterij en redelijk eenvoudig te zelf te zetten. Kies de kant en klare versie als deze er is, en hou er rekening mee dat de volgende middelen nodig zijn voor het zetten van de lowlights: de haarverfset (in de set zit vaak een mengkom, kwastje en handschoenen. Zo niet, koop dit dan los), kammetje, keukenrol (tegen het knoeien), vaseline (voor de bescherming van de huid), speldjes  en aluminiumfolie.

 

Lowlights laten zetten door een kapper

Geen zin om lowlights zelf te zetten? Geen probleem want dit kan over het algemeen iedere kapper voor je doen. De prijzen voor het zetten van lowlights liggen meestal rond dezelfde prijsklassen als het laten zetten van highlights. Wil jij lowlights in blond haar of lowlights in bruin haar proberen, tegenwoordig kun je dit bij veel kappers goedkoop laten doen!

Comments

comments