Home Lowlights
Haarpraat

Lowlights

Wat zijn lowlights en waarom zou je deze behandeling bij de kapper laten doen? Lowlights zijn precies het tegenovergestelde dan highlights en maken je haar iets donkerder dan je huidige haarkleur. Deze behandeling moet je altijd bij de kapper laten doen. We geven hier antwoord op de meest gestelde vragen over lowlights.

1. Wat zijn lowlights?

Lowlights zijn eigenlijk het tegenovergestelde van highlights, dat veel vaker wordt gedaan. Bij een lowlights behandeling worden plukken haar in een donkerder kleur geverfd dan je huidige haarkleur. Lowlights worden vaak toegepast als je haarkleur te egaal is geworden en contrast mist. Ze zijn dan perfect om het haar meer diepte en contrast te geven en maken het haar iets donkerder. Vooral na de zomer is dit een fijne behandeling omdat de zon je haar veel lichter zal maken en hierdoor het haar weer meer contrast en diepte zal krijgen.

2. Wie doet deze behandeling?

Lowlights worden - net als highlights - altijd door een professionele kapper in de salon gedaan. Ze worden meestal met behulp van folies in het haar gezet. Soms kan je kapper adviseren om een paar lowlights én highlights in het haar te zetten, voor nog meer contrast in het haar.


Uitgelicht: Verwen je lowlights


3. Schadelijk of niet?

Lowlights zijn minder schadelijk voor je haar dan highlights, omdat die laatste het haar oplichten. En als je haar lichter wordt gekleurd, dus blonderen, is dat schadelijker voor je haar dan dat het in een donkerder tint wordt gekleurd. Maar omdat dit wel een chemische behandeling is met haarverf, kan het iets schadelijk zijn voor het haar. Daarom is het belangrijk om deze behandeling altijd door een kapper uit te laten voeren.

4. De duur van lowlights

De duur van deze behandeling duurt langer dan het kleuren van de uitgroei en duurt even lang als een highlights behandeling. Lowlights moeten een voor een ingezet worden met folies en daarna moet de verf intrekken. Reken al met al erop om 2 tot 3 uur bij de kapper door te moeten brengen voor deze behandeling. Dan zit je dus wel even bij de kapper, maar het resultaat zal je verbluffen!

Tips voor haarverzorging voor gekleurd haar vind je hier! Ook een mooie kleurtechniek is deze; Herfst balayage met freehand painting.

Cover: Ali Pazani