Home Kapper te duur? Waarom je toch naar de kapper zou moeten!
Haarpraat

Kapper te duur? Waarom je toch naar de kapper zou moeten!

In deze tijden van hoge inflatie proberen we allemaal te bezuinigen. Helaas gaan hierdoor mensen soms ook minder vaak naar de kapper, of kijken ze naar een goedkopere optie. Maar investeren in een bezoekje aan de kapper gaat verder dan een investering in je kapsel. We leggen je hier uit waarom het toch een goed idee is om naar de kapper te blijven gaan.

Dit zijn 5 goede redenen om je kapper met regelmaat te blijven bezoeken:

1. Goed voor je zelfvertrouwen

Regelmatig een bezoekje aan de kapper zorgt ervoor dat je (bijna) geen last meer hoeft te hebben van a bad hairday. Iedereen kent het wel: je staat op en je haar zit voor geen meter, wat je er ook aan prutst. Door je haar regelmatig te laten kleuren en knippen, blijft het beter in model en blijft jouw zelfvertrouwen op peil. Want zeg nou eerlijk: je kunt de mooiste kleren en schoenen aantrekken, als je haar niet zit, blijft er van je look niets over!

2. Professioneel advies

De kapper weet alles van haar en hoofdhuid en kan jou daarom als beste adviseren wat de juiste producten zijn om (thuis) te gebruiken, welk kapsel het beste bij jouw gezichtsvorm en type past en hoe je het haar het beste kunt stylen. Kortom, de kapper is een rijke bron van informatie voor de kroon op je hoofd: je haar!

3. De beste producten

Bij de kapper gebruiken ze professionele producten, dat betekent dat er een hogere concentratie van werkzame stoffen in zit en je minder product nodig hebt. Bovendien heb je minder kans op een miskoop omdat de kapper jou persoonlijk adviseert en je haar kent. Ook in de salon worden deze producten gebruikt en vooral bij het kleuren van je haar zul je merken dat deze professionele producten veel milder zijn dat haarverf uit een pakje van de drogist.

4. Gezond haar

Als je jouw puntjes regelmatig laat bijknippen, zul je geen last hebben van gespleten haarpunten. Bovendien zal professionele haarverf je haar minder uitdrogen of beschadigen dan verf van de drogist (zie ook punt 3). En gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Door regelmatig naar de kapper te gaan, weet je zeker dat er regelmatig met een professioneel oog naar je hoofdhuid wordt gekeken. Kortom, je haar blijft mooi en gezond en als er iets is dat aandacht nodig heeft, zal je dat horen van je kapper.

5. De mooiste haarkleur

De kapper kan een breed scala aan kleuren op maar voor je mengen, zodat jouw haarkleur precies bij je huidskleur past. Bovendien zal je kapper de haarkleur zo mild mogelijk maken om toch het gewenste effect te bereiken en als dat nodig is zal een extra treatment worden aanbevolen. Denk daarbij aan een glansbehandeling, een intens masker of een zgn. 'plex' behandeling om de haarbruggen weer te herstellen na het kleuren.

Dus wil je bezuinigen? Koop dan liever een kledingstuk minder, want echt ... daar heb je niets aan als je kapsel niet in orde is!