Home Er komt een griezel bij de kapper ... help!
Haarpraat

Er komt een griezel bij de kapper ... help!

In deze  rubriek zullen we allerlei dilemma's en herkenbare werkomstandigheden van de kapper of klant behandelen. Zoals een enge klant die je salon binnenloopt. Wat doe je dan? Vooral als je alleen werkt, kan dat best wel een beklemmend gevoel geven ... lees verder!

1. De enge binnenloper

Stel, je bent alleen in de salon aan het werk en er komt iemand binnen, waar je meteen al van rilt. Of dat nu de uitstraling, de blik van deze persoon is, of het feit dat hij of zij er wel heel erg onverzorgd uitziet. Niet echt iemand, die past binnen jouw doelgroep en heel anders dan de klanten die je normaal in de stoel hebt.

Hij of zij - meestal is dit wel een persoon van het andere geslacht, maar dat hoeft niet - vraagt of je vandaag nog een plekje open hebt of wil meteen een afspraak inplannen.

Wat doe je dan? Zeg je dat je de komende periode helemaal vol zit of geef je deze klant toch een kans?

2. De onverwachte griezel

Deze klant klonk heel normaal, toen hij of zij belde voor een afspraak, maar je schrikt gewoon als deze persoon binnenloopt. Maar ... er staat al een afspraak gepland en je kunt moeilijk nog beweren dat je geen tijd hebt. Het kan ook - uit onderzoek blijkt dit vaker een man te zijn - iemand zijn, die eenmaal in de stoel ongepaste opmerkingen begint te maken en jou een heel oncomfortabel gevoel geeft.

Wat doe je dan? Klap je helemaal dicht en zeg je nauwelijks nog iets of vraag je deze klant om te vertrekken? Of heb je een hulplijntje die je in dit soort gevallen kan bellen?

3. Bij de klant thuis ...

En wat doe je als je ambulant kapper bent en je komt bij iemand thuis, die je echt de creeps geeft? Dan ben je niet eens in de eigen vertrouwde omgeving van je salon, maar stap je bij iemand in huis die je geen fijn gevoel geeft.

Wat doe je dan? Stap je dat huis nog wel binnen of maak je meteen rechtsomkeert? Of ga je gewoon en kijk je wel even goed hoe snel je bij de voordeur komt?

Heb jij weleens zoiets meegemaakt?