Onmisbare tips voor krullend haar

Hier geven wij een paar praktische tips voor als je dit haartype hebt.Wil je jouw krullen ook thuis goed verzorgen? De juiste verzorgingsproducten, zoals shampoo, conditioner en een haarmasker zijn essentieel, want krullend haar vraagt om andere verzorging dan bijvoorbeeld een steil haartype. Want als je krullen hebt, wil je ervoor zorgen dat de elasticiteit en veerkracht behouden blijft. En na het verzorgen is het ook heel belangrijk dat je de juiste stylingproducten gebruikt. Je kapper kan je ook tips geven!

Tip 1: bepaal jouw krultype

Bepaal eerst welk soort krullen jij hebt. Is jouw krul helemaal in elkaar gedraaid en neigt het tot kroes? Of kun je meer spreken van slag of golven? Daartussen ligt een breed scala van haartypes. Het is belangrijk te weten welk type krullend haar jij hebt, zodat je de juiste producten kunt gebruiken. Ook hierbij is je kapper je beste maatje. Hij of zij kan jou een advies op maat geven én de juiste haarproducten adviseren voor thuis. Met jouw krullen is het trouwens wel slim om een kapper met ervaring te kiezen, ofwel naar een echte 'krullenkapper' te gaan! Bekijk hier leuke looks voor krullen!

Tip 2: shampoo voor krullend haar

Gebruik een speciale shampoo voor krullend haar, zorg in ieder geval dat je een milde shampoo gebruikt. Hier kun je een selectie vinden, die speciaal geschikt zijn voor dit haartype. Alle shampoo's kun je hier vinden. Was het haar voorzichtig en spoel het goed uit. Gebruik daarna een product dat je krullend haar voedt, zoals een conditioner of masker. Is je haar heel erg droog? Gebruik dan eens geen shampoo, maar was het met alleen een conditioner, dit wordt ook wel co-washing genoemd. Want shampoo wast de natuurlijke oliën uit je haar en dat is juist nodig als je droge krullen hebt.

Tip 3: voed je haar!

Je lokken zijn vaak wat droger en hebben extra hydratatie nodig. Om te zorgen dat je haar niet droog wordt en goed doorkambaar is, kun je het beste na de shampoo een goede conditioner gebruiken en een keer per week een lekker haarmasker voor je krullen. Laat het even intrekken en spoel het goed uit. Kam het haar heel voorzichtig.

Als je het haar kamt, gebruik dan je vingers of een grove kam en nooit een haarborstel. Hiermee voorkom je dat het haar afbreekt en blijven je krullen mooi en veerkrachtig. Zorg dat je een diffuser gebruikt als je je haar met een föhn wilt drogen. Op deze manier krijg je meer gedefinieerde krullen. Houd je hoofd omlaag tijdens het föhnen voor meer volume.

Meer tips voor krullen

Krullend haar is vaak een wat droger haartype dat de neiging heeft om te gaan pluizen. Gebruik daarom na het drogen een haarolie of serum tegen pluis.