Home De juiste haarborstel
Onze favorieten

De juiste haarborstel

Een goede haarborstel is je investering meer dan waard. Deze draagt bij aan gezond en glanzend haar en maakt het stylen van je haar een eitje. Er zijn zoveel verschillende borstels op de markt dat het soms lastig kiezen is. Terwijl het belangrijk dat je de juiste borstel gebruikt. Een verkeerde keuze, verkeerd gebruik of een borstel van slechte kwaliteit kan je haar beschadigen.

De juiste haarborstel

Hieronder staan de toepassingen van verschillende type borstels overzichtelijk op een rij. Vind de juiste haarborstel voor jou!

Cushion Brush

Deze borstels hebben een zachte rubberen basis. Het beste is om er een te kiezen die een combinatie van nylon en varkenshaar heeft of alleen varkens haar. Stelregel is hoe fijner het haar, hoe natuurlijker de haren op je borstel moeten zijn. Natuurlijke haartjes zijn zachter en zullen minder 'trekken' aan het haar. Nylon haartjes zijn daarentegen beter om je haar te ontklitten. Dit type is de juiste haarborstel voorhalflang tot lang haar. Het maakt je haar glanzend doordat je hoofdhuis wordt gemasseerd waarbij de oliën die daarbij vrijkomen worden verdeeld over je haar.


Uitgelicht: Nóg meer haarborstels


Paddle Brush


Deze haarborstel heeft een groot rechthoekig oppervlak en kleine metalen pennen. Werkt perfect voor het steilmaken van je haar en geeft je hoofdhuid tegelijk een massage waarvan je haren mooi zullen glanzen. Dit is de juiste haarborstel voor dikker haar dat redelijk lang is. Het is dus niet geschikt om volume te geven aan je haar. Zoals: Douglas Hair Classic Paddle Brush, Fudge Large Paddle Brush, Marlies Möller New Classic

Styling Brush


Dit zijn meestal ronde borstels die in verschillende maten komen. Hoe groter de maat, hoe steiler je haar wordt. Deze borstels komen in verschillende varianten en worden gebruikt om het haar in model te föhnen. Je hebt houten borstels met natuurlijk haar en kunststof versies.

Ceramic Brush


Het binnengedeelte van deze haarborstels zijn gemaakt van keramiek dat warm wordt tijdens het föhnen. Hierdoor is er warme lucht zowel aan de onderkant als aan de bovenkant waardoor het haar veel sneller droog is. Let wel op dat de borstel niet te heet wordt waardoor je haar kan beschadigen. Meestal is dit type borstel rond maar er zijn ook platte varianten die geschikt zijn voor het steilmaken van het haar. Voor de ronde borstels geldt hoe groter de borstel, hoe steiler het haar. Als je echt krullen wilt zul je dus een kleine borstel moeten gebruiken.

Vent Brush


Deze haarborstel heeft gaten of een soort tunnel aan de basis waardoor de warme lucht van een föhn doorheen kan blazen. Hierdoor droogt het haar sneller. Aan beide kanten heeft deze borstel metalen pennen die het haar goed ontklitten. Stylen met deze borstel geeft meer volume.

De juiste haarborstel: Haren en pennen

  • Metaal: wordt veel gebruikt en is goed voor het ontklitten van je haar. Maar deze metalen pennen kunnen je haar ook beschadigen. Wees er dus voorzichtig mee.
  • Natuurlijk haar: is beter omdat het minder wrijving met je eigen haar veroorzaakt waardoor je minder kans loopt op beschadiging. Varkenshaar wordt het meest gebruikt en is heel geschikt om de natuurlijke olie van je hoofdhuid te verdelen over het haar waardoor je haar gaat glanzen.
  • Synthetisch haar: meestal wordt nylon gebruikt. Voordelen is dat deze haren lang meegaan en het is minder kostbaar dan natuurlijk haar. Hier is veel kwaliteitsverschil en soms wordt ook een combinatie van varkenshaar en nylon gebruikt. Kijk met hele goedkope borstels uit dat de haren niet flexibel genoeg zijn waardoor het haar kan worden beschadigd.
  • Rubber wordt gebruikt voor massage borstels. De flexibele rubberen pennen zijn zacht voor het haar en masseren je hoofdhuid. Niet geschikt voor haar dat snel in de klit zit.