Home Getest: KEVIN.MURPHY BLOW.DRY Wash, Rinse, Ever Bounce & Ever Lift
Onze favorieten

Getest: KEVIN.MURPHY BLOW.DRY Wash, Rinse, Ever Bounce & Ever Lift

Na het wassen föhn ik mijn haar altijd en elke keer is het weer een hele kunst om daar een look van te maken, alsof je zo uit de salon komt. Op een of andere manier is mijn haar toch minder gepolijst en heeft het minder body als ik het zelf doe. Kevin Murphy erkent dit euvel en heeft speciaal voor 'mijn doelgroep' een nieuwe reeks producten ontwikkeld: BLOW.DRY. Ik was zo gelukkig om ze te mogen testen en vertel je hier wat mijn ervaring is.

Ik vind het altijd heerlijk om mijn haar te laten föhnen bij de kapper en zou willen dat ik datzelfde effect thuis kon bereiken. Toen ik in de folder las: 'BLOW.DRY is ontworpen voor diegenen die hun haar met hitte stylen en op zoek zijn naar een langdurige stijl', wist ik dat deze producten helemaal bij mijn wens pasten!

De verpakking

Om met de deur in huis te vallen: de verpakking van deze lijn is wederom - net als alle verpakkingen van Kevin Murphy - strak, stijlvol en anders dan anderen. De flessen ogen kwaliteit en zijn gemaakt van hoogwaardig recycled plastic. De vormgeving is uniek en de kleuren ingetogen.

Let eens op de subtiele K, die als relief op de flesjes staat, de ergonomische vorm van de fles zelf, die daardoor heerlijk in de hand ligt ... ik hou ervan en zou alleen daarom al zo'n flesje willen aanschaffen!

Kevin Murphy BLOW.DRY Wash & Rinse

De basis van deze lijn zijn de shampoo en conditioner. Deze voeden en herstellen en beschermen tegen hitte en haarbreuk.

De shampoo
De conditioner

xxx

De shampoo ruikt heerlijk en is een lichtgele, melkachtige substantie, die o.a. erwten-eiwit, houtschors en rijst-eiwit bevat. Deze beschermen het haar tegen afbreken. De shampoo is lekker romig en schuimt niet heel erg veel, maar maakt het haar wel lekker schoon.

Ik was mijn haar 2x met een klein beetje shampoo (het is erg geconcentreerd dus je hebt niet veel nodig) en spoel het daarna heel goed uit. Nu is het tijd om de conditioner aan te brengen. Maar eerst dep ik mijn haar nog even droog met een handdoek, zodat de conditioner nog beter in mijn haar kan trekken. Water verdunt de werking namelijk en ik wil volop kunnen profiteren van de werkzame stoffen!

De conditioner is een dikke substantie, die eerder aan een masker doet denken. Ook dit ruikt heerlijk. Ik breng een walnootje aan op mijn vochtige haar en verdeel dat goed in de punten. Dit laat ik 2 minuutjes intrekken en vervolgens spoel ik het uit.

Het eerste dat opvalt is hoe zacht mijn haar aanvoelt. Het is helemaal klitvrij en ik kan er zo met mijn vingers doorheen glijden. Nu ben ik klaar om het haar in model te brengen!

Kevin Murphy BLOW.DRY Ever Lift & Ever Bounce

Om mijn haar te stylen, ontving ik ook de Ever Lift en de Ever Bounce sprays uit dezelfde lijn. Beide sprays zorgen voor een ander resultaat en aangezien ik het leuk vind om mijn haar af en toe anders te stylen, waren deze producten erg welkom!

BLOW.DRY Ever Lift
BLOW.DRY Ever Bounce

De BLOW.DRY Ever Lift spray wordt geactiveerd door de warmte van de föhn en geeft het haar extra volume en gaat pluis tegen. De andere spray is de BLOW.DRY Ever Bounce en deze is gemaakt om het haar juist veerkracht en gladheid te geven. Ook deze spray wordt geactiveerd door de warmte. Kortom, de Ever Lift is meer bedoeld voor een klassieke blowdry, waarbij het resultaat glad en volimineus is. De Ever Bounce is leuk als je bijvoorbeeld extra slag wilt aanbrengen en heel geschikt voor een lossere beachy look.

Je sprayt een van beide producten over het handdoekdroge haar en daarna verdeelde ik het door mijn hele haar nog met mijn vingers.

Hierna kon het stylen beginnen, afhankelijk van het gewenste effect en welke spray ik had gebruikt.

Get the BODY LOOK

Voor deze look gebruik ik de shampoo, conditioner en de Ever Lift spray.

Mijn haar kreeg wel wat lift bij de kruin, ik miste alleen de glans een beetje. Nu is mijn haar na de zomer wel droog en daarom heb ik er als extra wat olie (voor de punten) en een glansspray bij gebruikt. Maar het haar voelde helemaal niet hard of stijf en ik merkte zeker verschil in het volume!

Get the WAVE LOOK

Ook nu gebruikte ik weer de shampoo en conditioner en daarna de Ever Bounce spray met als extra ondersteuning een salt spray. Eerst heb ik een gewone föhn gebruikt om het haar te drogen en toen het bijna droog was heb ik een elektrische föhnborstel gebruikt. Deze vind ik ideaal, omdat ik nu eenmaal niet zo handig ben met losse borstel en föhn als de kapper.

Deze look ging me iets beter af, maar dat komt misschien omdat ik mijn haar zo het liefste draag. De Bounce spray gaf mijn haar wat extra volume en samen met de salt spray is dit een perfect styling duo voor wavy haar. Weer föhnde ik mijn haar en dit keer helemaal droog en glad met de föhnborstel. Daarna gebruikte ik de stijltang om hier en daar wat krullen aan te brengen (je 'pakt' verticaal een lok haar met de tang en draait de lok daar omheen). Daarna nog even met mijn vingers de krullen wat loshalen, haarspray erover en klaar!

Al met al vind ik de stylingsprays heel fijn in gebruik en ze doen echt wat voor je haar. De shampoo en conditioner zijn ook goed, alleen kan ik niet zeker zeggen dat ze beter zijn voor het föhnen dan andere setjes. Misschien dat ze het haar niet verzwaren, maar ik denk dat ikzelf eigenlijk iets meer voeding nodig heb dan deze bieden. Nu is mijn haar nog droog na de zomer, maar misschien zijn ze voor mij beter geschikt als het echt winter is en mijn haar minder droog is. Maar zowel de Lift als de Bounce spray blijf ik zeker gebruiken!