Home De top 5 lastige klanten bij de kapper
Haarpraat

De top 5 lastige klanten bij de kapper

Meestal is een bezoek aan de kapsalon een feestje; je haar ziet er straks weer prachtig uit en je wordt even helemaal in de watten gelegd. Maar helaas ervaart niet elke klant dit zo, er zullen altijd mensen zijn die blijven zeuren. Of er zullen altijd klanten zijn die helemaal niet komen of veel te laat ... lees snel verder en kijk of jij ze herkent!

Wat is nu de top 5 van de meest voorkomende lastposten in de salon? Wij zetten ze voor je op een rij:

1. De onbeschofte klant

Dit type klant weet jou heel goed te vertellen hoe jij je werk moet doen. Maar ze kunnen ook stampij maken als ze even moeten wachten of hard gaan praten als ze niet tevreden zijn over de behandeling. Ze geven je hoe dan ook een heel oncomfortabel gevoel en dat is niet wat je wilt.

2. Het slachtoffer

Dit zijn de klagers en deze klanten kun je nooit tevreden stellen, want er zal altijd iets mis zijn. Ze zullen jou zelfs de schuld geven van hun dunne haar, want ze hadden wel verwacht dat het voller zou zitten na een knipbeurt. Maar bedenk dat voor deze mensen het glas altijd halfleeg zal zijn, wat er ook gebeurt.

3. De laatkomer

Ze hebben altijd een excuus, maar het resultaat is dat deze klanten altijd te laat zijn en jouw planning in de war sturen. Als dit een vaste klant is, dan weet je dat ze nooit op tijd zal komen. Dit soort klanten houden eigenlijk heel weinig rekening met anderen.

4. De lastminute afzegger

Dit is nog erger dan de laatkomer, want aan deze klant verdien je die dag helemaal niets! Ze hebben ook altijd een excuus, maar voor jou is het resultaat dat je met een lege plek blijft zitten. Je zou deze klant erop aan kunnen spreken en zelfs over kunnen gaan dat ze een percentage betalen als ze de volgende keer wéér op dezelfde dag afzeggen.

5. De betweter

Zij weten alles over de laatste trends en technieken en denken het vaak beter te weten dan jij! Dit zijn de fashionista's die de hele dan Instagram afstruinen en ze zijn trots op hun vergaarde kennis over beauty en mode. Vaak laten ze je zelfs een foto van een celebrity zien en verwachten dan van jouw dat je hen diezelfde look kunt aanmeten, terwijl hun haartype totaal anders is. Onbegonnen werk dus!