Home Mijn dagelijkse haarliefde
Haarpraat

Mijn dagelijkse haarliefde

Mijn boek "Mijn dagelijkse haarliefde" is af is en jawel, het gaat gepubliceerd worden! Wat is begonnen als het schrijven over mijn liefde voor het haar, is uitgelopen tot een biografisch verhaal waar ik weer terug ben gegaan naar mijn kind versie. Ik ben van mening, dat als je je verhaal wil delen door middel van schrijven, je ook alle tijdlijnen moet doorlopen in het schrijfproce.

Familieopstellingen

Als oudste dochter uit een gastarbeidersgezin betekende dat heel jong verantwoordelijk zijn. Dat werd heel snel van mij verwacht. Achteraf begrijp ik steeds beter hoe onze familie in elkaar steekt. Daar kwam ik meer over te weten toen ik op familieopstelling ging. Mijn eerste familieopstelling was door middel van poppetjes, wat heel confronterend en emotioneel was. Eerst opstelling was in een setting van mijn broers/zusjes en ouders en de vervolg opstellingen kwamen verre familieleden ook aan te pas. Alles kwam op z’n plek en ik was in de gelegenheid gekomen om mezelf beter te begrijpen wat resulteerde in meer rust en focus in mijn leven. De drive om mezelf beter te begrijpen helpt ook goed om andere beter te begrijpen.

Dagelijkse liefde voor haar

Nadat ik mijn eerste boek heb geschreven, wil ik meteen weer de volgende schrijven. Voor nu neem ik je graag mee in mijn dagelijkse liefde voor het haar. Hier hoort een bundeling van quotes bij en een aantal van mijn collectie foto’s die je door middel van een QR code naar een filmpje stuurt die bij de foto hoort. Een boek voor ieder die op zoek is naar inspiratie, vergelijkbaar jeugd situatie of als inkijkexemplaar tijdens het wachten bij de kapper.

Over Ismahan

Als klein meisje was ze al gefascineerd door het haar. Geboren en getogen in Amsterdam heeft ze een pad moeten afleggen om vervolgens op haar 15e aan de kappersschool het vak te gaan leren. Er ging een wereld voor haar open waar er ruimte ontstond voor zelfontwikkeling, hoop en toekomstperspectief.

Hoe mooi is het om iets in het leven te vinden waar je jouw troost, hoop en liefde uit kunt halen? Waar je zelf bepaalt hoe succesvol je daarin kunt worden en waar je iedere dag een betere versie van jezelf kunt zijn.