Home Help, mijn klant stinkt!
Haarpraat

Help, mijn klant stinkt!

Kappers zijn typische mensen-mensen en houden ervan om in contact te gaan met hun klanten. Het is ook een van de weinige beroepen, waarbij er nog echt sprake is van persoonlijk contact voor langer dan een half uur. Heel fijn, maar wat als die klant in je stoel niet zo heel fijn ruikt?

Het komt voor; sommige mensen hebben nu eenmaal een vervelende lichaamsgeur of stinken uit hun mond. Hoe ga je daarmee om als kapper?

1. Pepermuntolie

Pepermunt is een geur die andere luchtjes kan verdoezelen. Je kunt wat olie verwarmen in een speciale diffuser. Je kunt ook wat Vicks VapoRub onder je neusgaten smeren. Hopelijk helpt dit even. En ... probeer de afstand tussen jou en je klant zo groot mogelijk te maken!

2. Houd het kort

Vraagt deze klant om jouw advies? Raad dan de kortst mogelijke behandeling aan. Het eerlijkst is natuurlijk om deze klant er iets over te zeggen, maar dat is lastig en zou je alleen op discrete wijze kunnen doen uit een bezorgdheid dat er medisch iets aan de hand is. Denk je dat deze nare geur komt door slechte persoonlijke hygiëne? Dan kun je wellicht besluiten geen nieuwe afspraak te willen maken.

3. Mondkapje

Mondkapjes zien we gelukkig bijna nergens meer, maar in zo'n geval kan het uitkomst bieden. Je kunt altijd uitleggen dat je het draagt omdat je zelf een beetje verkouden bent en niemand aan wilt steken.

Heb jij weleens een naar riekende klant in de stoel gehad en hoe ben je daarmee om gegaan?