Home Tips haarverzorging gekleurd haar
Hair solutions

Tips haarverzorging gekleurd haar

Deze maand staat WieWatHaar in het teken van kleur. Want een wereld met kleur is zo veel leuker! Het najaar is altijd een perfecte tijd om weer naar de kapper te gaan en je haren goed onderhanden te laten nemen en daar hoort ook een nieuwe haarkleur bij! Maar je zit natuurlijk niet uren in de kappersstoel om je mooie (en dure!) haarkleur daarna weer snel weg te wassen met goedkope shampoo's. Laat je daarom goed adviseren door je kapper hoe jij je haarkleur zo lang mogelijk mooi kunt houden.

Gelukkig heeft bijna elk merk wel een speciale lijn voor gekleurd haar. Desondanks is het slim om je haar niet té vaak te wassen en voorzichtig te zijn met hitte stylers. Als je net bij de kapper vandaan komt met een nieuwe haarkleur, ben je waarschijnlijk ook zo blij omdat je haar mooi glanst. Daarom is het belangrijk om niet alleen je kleur te beschermen, maar ook om te zorgen dat die verleidelijke glans zo lang mogelijk blijft. Investeer daarom niet alleen in een nieuwe haarkleur, maar zorg ook dat je een potje hebt voor goede producten die je kleur niet aantasten. Lees daarom snel deze slimme tips voor haarverzorging van gekleurd haar!

Was je haar met een speciale shampoo voor gekleurd haar

Waarom is dit zo belangrijk? Ten eerste omdat sommige shampoo's ingrediënten kunnen bevatten, die schadelijk zijn voor je mooie haarkleur. Zoals sulfaten als Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Ammonium Lauryl Sulfate (ALS), Ammonium Laureth Sulfate (ALES), Magnesium Lauryl Sulfate (MLS). Deze kunnen je haarkleur dof en vaal maken en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Daarom is het sowieso slim om een shampoo te nemen met zo veel mogelijk natuurlijke werkstoffen. Je gekleurde haar is het meest gebaat bij een milde shampoo, die je haarkleur respecteert en je haar laat glanzen. Vraag je kapper om advies, of probeer eens een van deze shampoo's:

De Oolaboo Blushy Truffle Platinum Hair Bath neutraliseert een ongewenste gele waasin blond en grijs haar en verheldert jouw mooie highlights. Bovendien zorgen natuurlijke uv-filters ervoor dat kleurverlies door zonlicht wordt voorkomen.

De Briogeo Color Me Brilliant mushroom + bamboo color protect shampoo is ideaal voor geverfd of gekleurd haar. Deze shampoo herstelt en beschermt de haarkleur.

Gebruik daarna een voedende conditioner die je haarkleur niet aantast

Een conditioner voedt en beschermt het haar en zorgt ervoor dat je haar niet in de klit raakt. Bovendien worden de haarschubben gesloten. Hierdoor help je het haar om de glans te behouden. Zorg daarom dat je altijd een conditioner in je routine hebt. Aanraders zijn:

De Malin+Goetz Cilantro Hair Conditioner is een milde, conditioner voor gekleurd haar en combineert koriander (cilantro) met essentiële vetzuren om het haar te voeden. De ingrediënten tasten de haarkleur niet aan.

De Briogeo Color Me Brilliant mushroom + bamboo color protect conditioner heeft een natuurlijk color-lock-complex, dat gekleurd haar omhulst en bescherming biedt tegen kleurvervaging door frequent wassen.

Ook een primer is een goed idee!

Waarom een primer, kun je je afvragen. Maar een goede primer bereid je haar voor op stylingproducten en soms heb je daar eigenlijk niet eens zo veel meer van nodig. Ook zorgt een primer ervoor dat je haar wordt beschermd tegen föhns en andere krul- of stijltangen en voor gekleurd haar is dat echt wel een goed idee. Zo heb je langer plezier van je styling en kun je de volgende wasbeurt iets uitstellen. En dat is dan óók weer heel goed voor je gekleurde haar! Probeer deze eens:

De Briogeo Color Me Brilliant Mushroom + Bamboo Color Protect Primer is een herstellende, kleurbeschermende primer, die je haar beschermt tegen föhnen en hitte stylers. Met Briogeo's speciale actieve en natuurlijke kleurencomplex, kalkoenstaartpaddenstoel (een veganistische keratine-eiwitalternatief) om het haar te beschermen tegen kleurvervaging. 

Heeft je haar ondanks alles toch wat glans verloren? De Oolaboo Blushy Truffle Polishing MIst reflecteert het licht, polijst het haar en zorgt voor een directe sprankelende glans!

Cover: Moa Király