Home Hoe krijg ik weer glad & gezond haar met glans?
Hair solutions

Hoe krijg ik weer glad & gezond haar met glans?

We willen het allemaal wel: glad, glanzen en gezond haar! Maar (te) lang in de zon liggen, je haar föhnen of het haar kleuren kan ervoor zorgen dat je haar beschadigt en dof wordt. Wat doe je ertegen en hoe zorg je weer voor gezonde, glanzende lokken? Lees snel verder!

SOLUTIONS voor gezond haar met glans

Haar is dood materiaal, als het eenmaal ernstig beschadigd is kun je het amper meer echt herstellen. Wel kun je ervoor zorgen dat gezond (nieuw) haar uit je hoofdhuid groeit en dat je het bestaande haar er glanzend en glad uit laat zien.

Daarom is het van groot belang dat je zuinig bent op je haar en dat je zorgt dat beschadiging voorkomen wordt.

Hoe zorg je voor gezond haar?

Zodra je beter voor je haar en hoofdhuid gaat zorgen, zul je merken dat de haarkwaliteit snel vooruit gaat. Ook zijn er gelukkig wel een aantal dingen die je kunt doen, zodat je bestaande haar er weer gezonder uit gaat zien.

1. Wees voorzichtig met hitte

Vooral tijdens de zomermaanden en als je met een (zon)vakantie bent, is het zaak om je haar goed te beschermen met een spray tegen UV-stralen. Daarnaast is het altijd verstandig om een hoed te dragen in de felle zon. Maar ook stylers die verhit worden kunnen je haar beschadigen. Denk aan föhns, krul- en stijltangen. Gebruik vooraf altijd een beschermspray en gebruik ze met mate en niet op een al te hete stand.

2. Kam of borstel voorzichtig

Door het haar te kammen of te borstelen kun je het haar ook beschadigen. Gebruik een goede conditioner, zodat je haar makkelijker te kammen is. Kam het eerst met je vingers door en gebruik voor nat haar vervolgens een grove kam. Er zijn tegenwoordig hele handige plastic borstels op de markt, die je haar snel ontklitten en speciaal geschikt zijn voor nat haar.

3. Ga regelmatig naar de kapper!

Dit is een hele belangrijke! Laat je puntjes regelmatig bijknippen, zo voorkom je gespleten haarpunten. Als je je haar kleurt, doe het dan nooit zelf. Kleuren is een chemisch proces en de juiste formule moet niet alleen afgestemd worden op je haarkleur, maar ook op je haarkwaliteit. Een kapper adviseert je daarbij en bovendien zijn professionele haarkleuringen veel milder, dan die uit een pakje bij de drogist.

4. Kerasilk's Liquid Cuticle Filler

Dit 'wondermiddel' is een door hitte geactiveerde spray die verrijkt is met Biomimetic Silk & Blue Lotus Extract. De Liquid Cuticle Spray bouwt het haaroppervlak weer op en herstelt de haarschubbenlaag, waardoor het haar gladder toont en er weer gezond uitziet. Je sprayt dit op je vochtige haar en hoeft het niet uit te spoelen.

Bovendien beschermt deze spray je haar tegen de hitte tijdens het föhnen en gaat het pluis tegen. De formule is 100% vegan en bevat geen sulfaten, minerale oliën en microplastics. Dus wat wil je nog meer? Eigenlijk zou iedereen die het haar föhnt deze spray in huis moeten hebben!