Home Hoe kleur je veilig bij een gevoelige hoofdhuid?
Hair solutions

Hoe kleur je veilig bij een gevoelige hoofdhuid?

Als je snel last hebt van een droge of gevoelige hoofdhuid, dan kan het kleuren van je haar best een uitdaging zijn. Want je wilt natuurlijk voorkomen dat het erger wordt en je een jeukende en geïrriteerde hoofdhuid als gevolg krijgt. Gelukkig zijn er hele milde haarkleuringen die niet of nauwelijks een irritatie veroorzaken. In dit artikel vertellen we wat voor jou de oplossing is!

SOLUTIONS voor kleuren bij een gevoelige hoofdhuid

Heb je last van een gevoelige hoofdhuid? Je herkent het wel: je hoofdhuid jeukt en wordt het snel rood als je het haar kleurt. Meestal is je hoofdhuid dan erg droog en snel geïrriteerd. Het is belangrijk om een haarverf te kiezen die je hoofdhuid zo min mogelijk belast.

Krijg je blaren en wordt het heel erg rood, kun je je haar niet meer verven. Was je haar zeker drie dagen niet als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid. Je hoofdhuid wordt dan beschermd door een laagje waardoor het minder belastend is voor je huid. Voor de haarverf maakt het ook geen verschil of het op net gewassen haar wordt aangebracht of op wat vetter haar, de werking is even goed. 

Hoe kun je toch kleuren bij een gevoelige hoofdhuid?

We vroegen het aan Petra Sonneveld. Ze heeft al bijna 30 jaar haar eigen salon, Bon Bini Balance in Maasdijk. Door de jaren heen is ze gespecialiseerd in mensen met haar- en hoofdhuidproblemen.

Petra: " Ik heb bijna nooit klanten die een reactie hebben nadat hun haar gekleurd is. Ik werk met de kleuringen van Alcina en dat vind ik echt een mega pluspunt.

Uiteraard gaat daar eerst een uitgebreide diagnose aan vooraf, maar dan nog is dit uniek. Het bijzondere van de kleuringen van Alcina is dat ze advocado-olie bevatten en dat beschermt en verzorgt niet alleen het haar, maar ook de hoofdhuid. Ik durf echt te zeggen dat de kleuringen van Alcina voor 99,9% geen allergische reacties laten zien."

De kleuringen van Alcina zijn zo mild dat ik na al die jaren bijna nooit iemand met een allergische reactie heb gehad.

Petra Sonneveld

Alcina haarkleuringen

Petra: "Je moet wel de kwaliteit van het haar los zien van de kwaliteit van de hoofdhuid. Als het haar echt zwaar beschadigd is, dan kun je het eigenlijk niet meer veilig kleuren. En dan kan de hoofdhuid verder geen irritatie vertonen. Bij een gevoelige hoofdhuid doe ik altijd eerst een allergietest om te kijken of klanten binnen 24 uur een reactie krijgen.

De juiste haarkleur vinden

Bij het bepalen van de juiste haarkleur, let Petra op de volgende aspecten:

  1. Wat is de kleurdiepte? Is het haar licht of donker bruin/blond?
  2. Wat is de natuurlijke haarkleur?
  3. Heeft de huidskleur een warme of koele ondertoon? Zit er veel geel of juist roze pigment in de huid?
  4. Wat is de wens van de klant en is dat haalbaar? Eerlijk zijn belangrijk, je wilt het haar niet beschadigen.

Koel of warm?

Vaak zie je dat mensen een te warme haarkleur hebben, of juist veel te koel en dat staat niet mooi. Je kunt makkelijk aan de kleur van de aderen zien wat voor type iemand is. Iemand met blauwe aderen is een koel type en iemand met groene aderen is een warm type. Daar pas je dan de haarkleur op aan. De een staat bijvoorbeeld asblond heel goed, terwijl iemand met een andere huidskleur beter af is met een warm blonde kleur.

Ook leeftijd speelt een rol. Bij een oudere huid staat een te donkere kleur meestal niet mooi, doordat de fijne lijntjes dan veel meer opvallen. In dat geval kun je dan beter kiezen voor een zachtere, lichte kleur. Ook als iemand van zichzelf al helemaal grijs is en een blanke huid heeft, is een donkere kleur niet mooi omdat je de uitgroei dan heel snel weer gaat zien.

Petra: "Als je puur naar de kleuren kijkt, is elke kleur bij iedereen verschillend. Daarom is maatwerk zo belangrijk en raad ik iedereen aan om het haar alleen bij een echte professional te laten kleuren en dan het liefst met Alcina kleuringen, want die zijn echt heel goed!"

Voordelen van Alcina kleuringen

Voor kappers zijn de kleuren fijn om mee te werken. Dit zijn enkele voordelen, die de klant zeker zal kunnen waarderen:

  • 100% grijsdekking
  • Intense en gelijkmatige kleurresultaten
  • Geeft enorme glans, zelfs na vele wasbeurten
  • Lange houdbaarheid met optimale haarbescherming
  • Bevat avocado-olie (beschermt de hoofdhuid en het haar tijdens het kleuren)
  • Aangename geur

De juiste thuisproducten

De kleuringen van Alcina zijn niet alleen mild voor de hoofdhuid, ze geven het haar ook een geweldige glans. Om de kleur en glans extra lang te behouden, is het wel belangrijk om de juiste thuisproducten te gebruiken. Petra raadt meestal aan om de Sensitive shampoo en een serum te gebruiken. Ook de speciale Color shampoo is mild voor het haar én de haarkleur. Hierdoor heeft de klant veel langer plezier van haar mooie haarkleur!