Home Salon & product experience | Alcina freehand paint behandeling
Hair solutions

Salon & product experience | Alcina freehand paint behandeling

De negentienjarige psychologie-studente Jewel heeft van nature lang donker haar. Ze wilde wat meer levendigheid en iets anders qua kleur, maar het moest ook weer niet te opvallend worden. Jewel heeft Aziatisch bloed en daardoor heeft ze vaak het gevoel gehad dat ze met kleuren maar één bepaalde kant op werd geduwd. De creatieve en ondernemende kapster Funda kon niet wachten om haar te bewijzen dat Aziatisch haar verre van saai hoeft te zijn!

De behandeling gaat plaatsvinden bij Sisters Styling in Hellevoetsluis. Deze salon is eigendom van kapster Funda Sen.

Over Alcina haarkleuringen


Bij het ontwikkelen van de Alcina kleuringen wordt gebruik gemaakt van de lange ervaring van de Dr. Wolff Laboratories op het gebied van galenisch* onderzoek. De kleuremulsie met avocado-olie vormt de basis van de kleuringen, waardoor het haar optimaal gekleurd wordt met behoud van de gezondheid van het haar én de hoofdhuid.

*Dit is het proces waarin een werkzaam bestanddeel wordt omgezet in een gebruiksklaar product dat in de gewenste dosering kan worden toegediend om een optimaal resultaat te bereiken terwijl de veiligheid gewaarborgd blijft. Combinaties van bestanddelen spelen hierbij een belangrijke rol.

Uitleg professional

Haarstyliste Funda

Funda vertelt wat ze vandaag gaat doen: "Jewel is een heel mooi, bescheiden meisje en dat wil ik er eigenlijk in houden. Ik vind dat kleur heel bepalend is voor je uitstraling en mijn doel is om haar nog mooier te maken, niet om het te veranderen."

Ze wil diepte creëren door de aanzet wat donkerder te maken en daarna wil Funda met verschillende kleuren werken van de Color Crème kleuringen van Alcina. Het voordeel van werken met diverse kleuren is dat het resultaat veelzijdig is. Föhn je het steil, dan is het resultaat heel chique, maar ga je de krultang erin zetten dan zie je de meerdere tinten veel sterker uitkomen.

Funda vertelt heel geanimeerd over haar vak: "Kleur is mijn passie. Mijn klanten vallen op met hun kleur, ik doe ook nooit standaardkleuringen. Ik gebruik altijd meerdere kleuren en vaak combineer ik Color Crème (permanente kleuring) met Intensive Toning  (toner). Mijn doel is om mensen mooier te maken en altijd probeer ik wel iets van mezelf in een kapsel te leggen. Daarom wil ik Jewel heel graag laten zien dat haar zwartbruine haar helemaal niet saai hoeft te zijn!"

De Alcina freehand paint kleurbehandeling in 4 stappen

Stap 1: Aanzetkleur inzetten

Allereerst wordt de aanzet van het haar ingezet met een donkere kleur, die een heel klein beetje koper bevat omdat straks met warme kleuren gewerkt gaat worden en de aanzet daar dan mooi op aansluit.

Stap 2: Freehand painting met folies

De volgende stap is het meest creatieve deel van de behandeling. Funda mengt maar liefst 5 verschillende kleuren, die variëren van donkerblond naar koper, mahonie en bruin. Door met verschillende tinten te werken, creëer je diepte en bereik je een natuurlijk resultaat. Afwisselend worden de kleuren in folies gezet en op de losse plukken (freehand). De kleur wordt met de hand in de haarpluk gemasseerd, terwijl een deel van de uitgroei meteen wordt meegenomen voor een mooi verloop.

Deze methode heeft naast het bereiken van een natuurlijk ogend resultaat nog een ander voordeel. De kleuren vervagen heel geleidelijk, waardoor de behandeling langer mooi blijft. Bovendien vertelt Funda dat de dekkracht van de Alcina kleuringen echt geweldig is en dat de aangegeven kleuren ook echt dat resultaat hebben. Hierdoor kun je als kapper echt op een merk vertrouwen en dat is belangrijk als je zoveel met diverse tinten werkt als Funda doet. De combinatie van kleuren luistert heel nauw met dit soort behandelingen. "De kleuringen van Alcina zijn lang houdbaar en vervagen niet snel", aldus Funda.

Touperen
De korte haartjes worden gescheiden
De 'money piece' moet inwerken
Stap 3: Uitspoelen en wassen

Na het intrekken van de kleuren, wordt het haar eerst gewassen met een milde shampoo van Alcina. Daarna wordt Alcina Nutri Shine Masker aangebracht op het vochtige haar.

Dit masker beschermt het haar, verhoogt de houdbaarheid van de kleur en geeft het haar een mooie glans. Dit onder andere dankzij de rijke arganolie die het bevat.

Stap 4 Stylen

Na het uitspoelen loopt Jewel weer mee naar haar stoel en is het tijd om het haar te drogen en te stylen. Funda föhnt het haar eerst glad en droog met een grote ronde borstel. Vervolgens pakt ze de krultang en maakt ze hier en daar grove slagen in het haar. Hierdoor krijgt het kapsel extra dimensie en komen de verschillende kleurtinten nog beter uit.

Als Jewel het resultaat ziet is ze heel blij! Jewel: "ik vind het echt waanzinnig! Als je een beetje met het haar beweegt dan zie je al zoveel verschillende kleuren en vallen de warme, roodachtige tinten heel goed op. Maar het mooie eraan is dat het niet echt is van: "Je bent rood". Het resultaat is heel subtiel en ik ben echt heel blij."

Kleur is mijn passie. ik probeer altijd wel iets van mezelf in het kapsel te leggen, die past bij de uitstraling van de klant.

Funda

Eenmaal buiten, laat Funda nog eens zien hoe anders de kleuren nu weer zijn. De tinten schitteren in de zon!

Het resultaat

Ik vind het resultaat echt waanzinnig, mijn haar is helemaal tot leven gekomen!

Jewel

Advies voor thuis

Het haar van Jewel is van goede kwaliteit en gezond. Daarom heeft ze volgens Funda niet veel producten nodig. Ze krijgt de Basis Shampoo mee om het haar zacht te reinigen, zonder dat de kleur verloren gaat. Voor de haarpunten krijgt ze het nieuwe Anti-split Serum mee. Dit transparante serum is speciaal gemaakt voor lang haar en gaat - de naam zegt het al! - gespleten haarpunten tegen.

Ook krijgt Jewel een stylingproduct mee: de Alcina Dry Wax. Deze geeft het haar stevigheid en volume, maar plakt niet door de lichte samenstelling. Bovendien is de wax heel gemakkelijk aan te brengen dankzij de spray.

Jewel kan niet stoppen met glimlachen en verlaat heel blij de salon.