Home Middel tegen een droge hoofdhuid
Hair solutions

Middel tegen een droge hoofdhuid

Heb je ook weleens last van jeuk op je hoofdhuid? Grote kans dat je hoofdhuid droog is. Lees hier hoe dat komt en wat je eraan kunt doen!

Een droge hoofdhuid? 

Als je hoofdhuid gezond is worden er steeds nieuwe huidcellen aangemaakt en de oude huidcellen worden dan weer afgebroken. Hierdoor is er continu een beschermlaagje op je hoofdhuid, waardoor vocht binnen blijft. Als je hoofdhuid droog is en jeukerig of schilferig aanvoelt, is die natuurlijke balans verstoord. Het vocht raakt verloren en daardoor wordt je hoofdhuid droog. Lees verder voor het juiste middel tegen een droge hoofdhuid.

5 symptomen van droge hoofdhuid 

  1. jeuk op je hoofdhuid 
  2. Een hoofdhuid die trekkerig aanvoelt
  3. Witte, droge schilfers op je hoofdhuid 
  4. Je hoofdhuid voelt ruw en schraal aan
  5. De hoofdhuid ziet er rood uit 

Oorzaken van een droge hoofdhuid

Als je de verkeerde haarproducten gebruikt, zoals je shampoo, conditioner of stylingproducten, kan de balans verstoord worden. Hierdoor verliest de hoofdhuid vocht en gaat deze droog aanvoelen.  

Dit kun je doen tegen een droge hoofdhuid:

1. Was je haar met een shampoo die een droge hoofdhuid tegengaat

Een shampoo die niet mild is voor je hoofdhuid, kan de zaak verergeren. Gebruik daarom alleen een middel tegen een droge hoofdhuid dat daar speciaal voor bedoeld is.

2. Kijk uit met conditioner

Gebruik je graag een conditioner na het wassen? Kijk daarmee uit, want teveel conditioner kan achterblijven op je hoofdhuid en de balans verstoren. Breng het liefst je conditioner alleen aan op de punten van je haar.

3. Let op de juiste vitamines

Zorg dat je genoeg vitamine E, vitamine B en omega-3 vetzuren binnen krijgt. Deze zitten o.a. in avocado’s, vette vis, noten en lijnzaad. Drink daarbij voldoende water.

4. Vermijd een te hete douche

Lekker warm douchen? Te heet water kan de beschermlaag op je hoofdhuid aantasten. Zorg daarom dat de douche niet te heet staat als je je haar wast. Kijk om dezelfde reden ook uit met haardrogers die te warm zijn.

5. Borstel je haar voorzichtig

Borstel je haar voorzichtig, omdat hard op je hoofdhuid borstelen de jeuk alleen maar zal verergeren.

Wat is jouw favoriete middel tegen een droge hoofdhuid?