Home Zo kan je hoofdhuid weer ademen!
Hair solutions

Zo kan je hoofdhuid weer ademen!

Er zijn veel spabehandelingen voor lichaam en de huid. Wij hebben leren luisteren naar behoeften van ons lichaam en huid, maar te weinig aandacht besteedt aan de behoeften van ons haar. Dat is jammer, want een hoofdhuid uit balans kan vergaande gevolgen hebben voor je haarkwaliteit. Lees hier waarom het zo belangrijk is dat de hoofdhuid goed kan ademen!

SOLUTIONS voor een verstopte hoofdhuid

Een slechte doorbloeding van de hoofdhuid is de meest voorkomende oorzaak van haaruitval. Haren bevatten een van de snelst groeiende cellen in het lichaam en als er geen goede doorbloeding is om voedingsstoffen aan en afvalstoffen af te voeren, kan dat tot haarverlies leiden.

Een vervuilde hoofdhuid, waarvan de haarzakjes verstopt zijn, kan niet ademen en daardoor kunnen haren niet meer groeien.

Waardoor verstopt de hoofdhuid?

Als je hoofdhuid droog, jeukend of overmatig vet aanvoelt, wordt dat vaak veroorzaakt door verstopping.

Een gezonde hoofdhuid is belangrijk voor het optimaliseren van je haargroei. De haargroei wordt beïnvloed door een te droge hoofdhuid of een hoofdhuid verstopt met overtollige olie en dode huid. Als je gezond en vol haar wil, is het belangrijk om je hoofdhuid goed te laten ademen!

De hoofdhuid kan worden verstopt door overmatig productgebruik en luchtvervuiling. Maar ook overtollig vet kan zorgen voor verstopping. De hoofdhuid produceert en ontvangt van ander weefsel afvalstoffen. Soms kan dit leiden tot opeenstappeling van afvalstoffen op het niveau van de hydrolipidenfilm.

De Medavita Cutis Pura Treatment


Deze behandeling maakt de hoofdhuid weer helemaal schoon door alle dode huidcellen te verwijderen. Dit intensieve pre-shampoo treatment maakt gebruikt van Japanse anijs en rode algen, waardoor de hoofdhuid wordt ontgift. Dode huidcellen worden grondig verwijderd, waardoor de hoofdhuid weer kan ademen.

Als de hoofdhuid niet kan ademen, kan gezond haar niet meer groeien.

  1. De Cutis Pura Scalp Emulsion heeft een lage PH-waarde en herstelt de hydrolipidenfilm, waardoor hoofdhuidproblemen worden voorkomen.
  2. De Cutis Pura Scalp & Skin Exfoliation Scrub heeft een PH 6 en verwijdert alle dode huidcellen, waardoor de hoofdhuid weer kan ademen en o.a. psoriasis en haaruitval voorkomen kunnen worden.

LEES OOK: Waarom moet ik een pre-treatment gebruiken?