Home Tien vragen aan Victoria Koblenko
Hair solutions

Tien vragen aan Victoria Koblenko

Celebs, op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben bekende mensen ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het deze keer aan actrice Victoria Koblenko.

Victoria (30) is geboren in Oekraïne en verhuisde op haar dertiende met haar familie naar Nederland. Het meest bekend is ze geworden met haar rol in GTST. Naast acteren, studeerde ze ook politicologie in Leiden. Ook heeft ze aan verschillende andere televisieprogramma’s meegedaan, zoals Wie is de mol? en heeft ze in 2009 een journalistieke prijs gewonnen met haar presentatie van het VPRO programma Landroof.

1. Wat is je haartype?
Ik heb redelijk fijn, donkerblond haar van mezelf. Ik verf het al vijftien jaar en heb het gevoel dat ik intussen een brunette ben geworden, maar dat kan ik aan die centimeter uitgroei nooit goed inschatten.

2. Laat je weleens een verzorgende behandeling doen bij de kapper?
Meestal doet Marriët Gakes, mijn kleurspecialist van Salon B, een goed masker erop om het haar na een bleekbehandeling te verzorgen. Maar na al die jaren intensief kleuren vindt zij dat mijn haar er gek genoeg redelijk sterk en gezond vanaf is gekomen. Ik laat wel regelmatig een Colorshine behandeling van Sebastian doen om mijn haar na de kleuring te laten glanzen. En ik gebruik de Bumble and Bumble Wear & Care lijn omdat dit de conditie van mijn haar optimaal houdt.

3. Hoe verzorg je je haar thuis?
Ik probeer het haar niet te vaak te wassen en ben voorzichtig met afdrogen. Niet teveel wrijven, maar deppen en hele goede conditioneer gebruiken zonder siliconen. Soms een masker dat ik met een warme handdoek erin laat trekken. Zo nu en dan slaap ik ook met dat masker.

4. Wat is je favoriete haarproduct?
Ik ben dol op Alterna Caviar SeaSilk Moisture Shampoo. En de Unite Blonda Shampoo is een MUST voor mijn blonde haar. De Wella Age Restore lijn is ook favoriet.

5. Hoe houd je je haar zo mooi?
Ik gebruik het Bumble and Bumble Creme de Coco Masque. Ik laat om de drie weken mijn uitgroei bijwerken. Hoog blond haar ziet er hot uit, maar kost ook heel veel tijd om mooi te maken en vooral mooi te houden.

6. Hoe draag je je haar het liefst?
Ik heb echt makkelijk haar. Als ik het ‘s ochtends was en kam, hoef ik er niet eens een stijltang doorheen te halen. Maar ik laat het liever mooi in model föhnen bij Salon B. Meestal kan ik er dan nog dagen mee doen.

7. Heb je weleens haarproblemen?
Nee, maar als ik een haarprobleem wil, dan moet ik vooral mijn haar lang laten groeien met deze kleur! Omdat ik deze kleur graag wil houden is het verstandig mijn haar kort te houden. Anders zou het ten koste zou kunnen gaan van de kwaliteit van mijn haar.

8. Je zet je in voor Hair Heroes. Wat sprak je aan bij deze stichting?

winnaars Holland Beauty Awards 2010, Amsterdam, Westergasfabriek
Hair Heroes (www.hairheroes.nl) zet zich in voor kansloze meisjes in Zuid Oost Azië. Deze meisjes hebben geen zelfbeschikkingsrecht omdat ze vaak op minderjarige leeftijd in de prostitutie komen. Hair Heroes steunt organisaties die deze meisjes bevrijden en helpen een nieuw leven op te bouwen, met een baan in de haarindustrie. Als je door je bezoek aan de kapper of het aankopen van een haarproduct daar je bijdrage aan kan leveren, is dat heel mooi.

9. Wat is je grootste haardrama ooit?
Dat was tijdens de Amsterdam International Fashion Week afgelopen zomer. Ik had net mijn haar laten doen en was wel een uur bezig geweest. Mooie outfit, Cartier sieraden om, hoge hakken... alles erop en eraan. Op het Westergasterrein, waar de shows plaatsvinden, moet je altijd een stukje lopen en uitgerekend tijdens dat stukje begon het te stortregenen! Tot op de draad doorweekt kwam ik bij de opening van de show aan. Echte Polderglamour.

10. Hoe belangrijk is je haar voor je?
Mijn haar is net als kleding een mooi middel om mijn identiteit te laten zien. Voor acteren is mijn haar ook een superinstrument om te transformeren. Het oranje haar paste heel goed bij het excentrieke, gekke karakter in GTST. Donker haar stond weer goed bij alle horrorfilms en Vuurzee en het blonde van nu komt goed van pas bij lichtere rollen zoals bij Bloedverwanten. Maar hiertegenover staat wel dat als ik ooit een rol moet doen zonder haar, dat ik het dan net zo makkelijk afscheer. Haar is heel belangrijk, maar het blijft haar. Het groeit altijd wel weer aan.