Home 10 haarvragen aan Kimberley Klaver
Hair solutions

10 haarvragen aan Kimberley Klaver

Op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben celebs ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het aan actrice Kimberley Klaver. Kimberley (26) deed als 6-jarige al auditie voor dansacademie Lucia Marthas waar ze 10 jaar lessen volgde. Ze speelde o.a. in ZOOP, Hotnews, Shouf Shouf, Voetbalvrouwen en Terug naar de Kust.
1. Hoe omschrijf je jouw haartype?
Eigenwijs met lekker veel slag. Het heeft behoorlijk wat volume.
2. Heb je weleens haarproblemen en zo ja, wat doe je eraan?
Omdat mijn haar veel natuurlijke slag heeft, moet ik altijd een keuze maken tussen steil of krullen. Vaak kies ik voor de stijlstang of zet ik mijn slag aan met een krultang. Soms laat ik m’n haar lekker wild of steek ik het op.
3. Hoe verzorg je je haar thuis?
Ik was mijn haar met een goede shampoo en gebruik daarna een fijne conditioner. Ook gebruik ik regelmatig een haarmasker en een haarserum voor bescherming.
4. Wat zijn je beautygeheimen?
Na het geweld dat m'n haar soms wordt aangedaan op de set vanwege mijn werk (föhnen, haarlak, touperen, krullen etc.) geef ik mijn haar soms een paar dagen rust. Alleen serum voor bescherming erin en verder niks. Dan draag ik gewoon een paar dagen een staart of knotje.
5. Wat is je favoriete haarproduct en waarom is dat zo?
Ik heb niet echt een favoriet haarproduct, ik wissel vaak mijn producten met elkaar af.
6. Wie inspireert jou met haar creatieve/mooie kapsels?
Ik vind dat Blake Lively vaak leuke kapsels heeft. Stoer en elegant. Ook vind ik het haar en de kapsels van Lauren Conrad meestal leuk. Erg girlie en cute.
 
7. Heb je ooit weleens je haar laten knippen of kleuren waar je later spijt van kreeg?
Nee, eigenlijk niet.
8. Welk kapsel/haarkleur vind je tot nu toe het beste bij je passen?
Dat ligt een beetje aan het seizoen en aan de sfeer waarin ik dan zit en de fase qua werk en privé, dus dat wisselt nogal ;)Ik vind wel het lange lichtblonde haar dat ik nu heb leuker dan mijn eerdere korte kapsel. Ik hou van vrouwelijk en haar met een beetje attitude en verschillende mogelijkheden. Ik ben altijd blond geweest, dus deze kleur past ook het best bij mij. Maar voor een rol zou ik moeiteloos mijn haarkleur of stijl veranderen. That’s part of the job en ook wel weer spannend!
9. Bij welke gelegenheid was je heel blij met je haar? Wie had het toen verzorgd?
Bij een shoot voor Beau Monde. Leco (van Zadelhoff) had mijn haar toen gedaan en het zat prachtig. De krullen vielen precies goed, er zat een mooie glans in en zowel los als de simpele staart was het geweldig gestyled.
10. Heb je een vaste haarstylist en wat maakt hem of haar speciaal?
Nee, ik maak gebruik van verschillende visagisten en kappers en ik style het ook regelmatig zelf. Het belangrijkste is dat je een haarstijl kiest die bij jouw persoonlijkheid en stijl past.