Home 10 haarvragen aan Veronica van Hoogdalem
Hair solutions

10 haarvragen aan Veronica van Hoogdalem

Op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben celebs ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het aan presentatrice Veronica van Hoogdalem. Veronica (22) is geboren in Duitsland, haar moeder is Nederlands en haar vader komt uit Ghana. Ze is de eerste democratisch gekozen VJ van TMF waar ze dagelijks te zien is in haar eigen programma Veronica's Dag Top 5. Ook presenteerde ze al verschillende keren de TMF Awards.
1. Hoe omschrijf je jouw haartype?
Ik heb vol en krullend haar.
2. Heb je weleens haarproblemen?
Uiteraard, ik krijg heel snel last van droog haar. Door een keer per week een haarmasker te gebruiken voor droog haar zorgt ik ervoor dat het haar wordt hersteld.
3. Hoe verzorg je je haar thuis?
Ik doe niet heel veel met mijn haar, ik was het 3 x per week. Daarna doe ik en flinke dot crèmespoeling erin en na het wassen en föhnen een paar druppels Biosilk door het haar.
4. Wat zijn je beautygeheimen?
Ik heb geen echte beautygeheimen, maar ik ben er wel achtergekomen dat mijn haar het mooist is 2 dagen nadat ik het heb gewassen. Dan is het weer wat vetter en zit de krul ontzettend goed!!!
5. Wat is je favoriete haarproduct en waarom is dat zo?
Dat is de {link product#1387}. Dit is het eerste product dat er daadwerkelijk voor zorgt dat mijn haar niet pluist!
6. Wie inspireert jou met haar creatieve/mooie kapsels?
Vrouwen met grote haarbossen. Op nummer 1 staat dan natuurlijk Diana Ross. Soms wordt mijn kapsel weleens vergeleken met dat van haar en daar word ik heel blij van!! Natuurlijk is het haar van Beyonce ook beeldig maar dat zijn weaves dus ik weet niet of ik dat mee mag tellen… En Janet Jackson heeft een aantal hele coole kapsels gehad!
7. Heb je ooit weleens je haar laten knippen of kleuren waar je later spijt van kreeg?
Toen ik een jaar of 10 was mocht ik naar de kapper van mijn moeder, ik wilde mijn haar blonderen. Goed idee zei de kapper en zette mijn haar lekker in de verf. Een half uur later had ik het gevoel dat mijn hoofd in de fik stond en begon ik te huilen. Toen de kapper de verf eruit gewassen had keek ik in de spiegel. Ik was een slechte versie van Shakira geworden met een flinke uitgroei donkerbruin haar tot aan lekker blond aan de puntjes. Ik was er niet blij mee en wilde dat het dan maar afgeknipt werd. Meteen heeft de kapper mijn haar kortgeknipt en weer geverfd maar dan in paars roze lokken. Ik had een ontzettend kort mini afro kapsel, ik zal mijn haar nooit meer blonderen!
8. Welk kapsel vind je tot nu toe het beste bij je passen?
Heb je een naam voor mijn kapsel? De Diana Ross look, gewoon een lekkere volle bos krullen, niet te netjes en niet te rommelig. Ook al ben ik geboren met bruin haar, de kleur zwart past het beste bij mij.
9. Bij welke gelegenheid was je heel blij met je haar?
Tijdens de TMF Awards. Allemaal dankzij mijn visagist/haarstylist Astrid Mookhoek. Ik doe niks met mijn haar zonder dat eerst met haar te hebben overleggen.
10. Heb je een vaste haarstylist en wat maakt hem of haar speciaal?
Astrid Mookhoek is mijn vaste haarstylist. Er is niemand die aan mijn haar mag zitten behalve Astrid en veel vrouwen met hetzelfde haar als ik zullen begrijpen wat ik hier mee wil zeggen. Het is erg moeilijk om iemand te vinden in Nederland die mijn haartype goed begrijpt en er mee om kan gaan. Als je eindelijk diegene gevonden hebt laat je die nooit meer los (want hey, ik ben een donkere vrouw en haar is het aller allerbelangrijkste qua uiterlijke verzorging)! Het leuke aan Astrid is dat wij al 3 jaar met elkaar samenwerken en dat zij altijd weer met nieuwe ideetjes komt. Ze is ontzettend creatief en zorgt ervoor dat ik er altijd goed uit zie en lekker in mijn vel zit!