Home Tien vragen aan Kim Feenstra
Hair solutions

Tien vragen aan Kim Feenstra

Celebs, op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben bekende mensen ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het deze keer aan model Kim Feenstra.
Kim (24) won in 2007 Holland's Next Top Model en werkte daarna als fotomodel voor diverse bladen. Ook zien we Kim vaak op tv, ze deed o.a. mee met Expeditie Robinson, Wie is de Mol en Ranking the Stars. Vorig jaar trouwde ze met DJ Michael Mendoza.

1. Wat is je haartype?

Ik heb vrij makkelijk haar, kan er van alles mee doen. Het groeit snel en als ik het een dag niet heb gewassen word het vrij stug. Dat vind ik wel fijn, als mijn haar wat stroever is blijft het juist beter zitten.

2. Laat je weleens een verzorgende behandeling doen bij de kapper?

Ik heb een keer een shine behandeling (van Sebastian) gedaan. Maar ik zou heeeeeel erg graag een keer de Brazilian treatment (Keratine behandeling) willen doen.

3. Hoe verzorg je je haar thuis?

Ik was het maximaal 4 keer per week, zelfs wanneer ik net een shoot heb gehad. Dat doe ik omdat mijn haar dan langer mooi blijft. Te veel wassen is niet goed voor je haar, is me ooit een keer verteld. Een keer per week doe ik ‘s avonds een haarmasker in en slaap ik ermee. Dan spoel ik het er de volgende dag weer uit.

4. Wat is je favoriete haarproduct?

Alle haarproducten van Sebastian vind ik heel fijn. Vooral de Foundation penetraitt shampoo.

5. Hoe houd je je haar in conditie?

Ik was mijn haar niet zo vaak en gebruik niet te heet water. Als mijn haar goed is uitgespoeld, spoel ik het nog even met koud water na. Een keer per week gebruik ik dus een maskertje en ik gebruik een goede borstel. Ik heb de Mason Pearson Handy Mixte en die is heel lief voor mijn haar. Gelukkig heb ik bijna nooit haarproblemen.

6. Hoe draag je je haar het liefst?

Los, beetje rommelig. Beetje alsof ik net uit bed kom, maar dan op een sexy manier. Maar als ik uit ga vind ik het ook wel eens leuk om er krullen in te zetten.

7. Je haar was prachtig op je trouwdag. Wie heeft dat verzorgd?

Mijn bruidskapsel en het kapsel voor het feest is verzorgd door de leukste kapper van Nederland; Marvin Zwart en hij werkt bij Mogeen.
Hij is naast een ontzettende goede hairstylist ook nog eens m’n beste vriendje!

8. Voor welke show vond je je haar helemaal het einde?

Ik heb ooit een keer een show gedaan voor Hair Heroes (www.hairheroes.nl), en toen droeg ik een soort gewaad op m’n hoofd met ongeveer 5 kilo haar. Het was superzwaar maar het resultaat was te gek. Ik leek zo te zijn weggelopen uit een fantasiefilm. Dit kapsel is gemaakt door Hester Wernert, ook van Mogeen.

9. Wat is je grootste haardrama ooit?

Ik heb ooit mijn haar laten afknippen. Ik kwam terug uit NY was mijn lange haar zat. Marvin zei nog, doe het nou niet. Maar ik was eigenwijs en de schaar ging erin. Het was zo kort!!! Het stond wel gaaf, maar na 2 dagen heb ik gehuild ... Maar ja ik wilde het zelf en ik kon alleen maar hopen dat het snel zou groeien. Het is nu iets over m’n schouders en daar ben ik heel blij mee.

10. Hoe belangrijk is je haar voor je?

Heel belangrijk. Veel belangrijker dan kleding en make-up. Ik kan rustig de deur uitgaan zonder make-up en een shabby outfit, maar m’n haar moet goed zitten. Haar is een sieraad van een vrouw, dat moet je eigenlijk zoveel mogelijk met rust laten en goed verzorgen. Ik hou van sexy en verwilderd. Net als ik, al ben ik niet meer zo wild nu ik getrouwd ben, hahaha …

Lees ook:

HAARKUNSTENAAR MARVIN ZWART

10 VRAGEN AAN VICTORIA KOBLENKO

10 VRAGEN AAN BEERTJE VAN BEERS