Home Wie wordt de Next Hair Guru? Even voorstellen
Events & Awards

Wie wordt de Next Hair Guru? Even voorstellen

Na 2 afleveringen zijn er 10 kandidaten over gebleven. De strijd is nu echt begonnen en WieWatHaar zal deze op de voet volgen. Wie zijn deze 10 haarstylisten?
Adriana
Deze 27 jarige Hongaarse schone kwam 10 jaar geleden op eigen houtje naar Nederland. Adriana had altijd al een passie voor haar. “Als klein meisje oefende ik op mijn poppen of op het haar van mijn moeder en tante”. Adriana is goed in het zetten van extensions en het opsteken van haar, maar föhnen en knippen kan ze ook goed. Adriana denkt dat ze een grote kans maakt om te winnen. “Ik denk dat ik alles kan geven wat het programma nodig heeft”. Adriana is zelfstandig ondernemer bij een franchiseonderneming  in Amsterdam.
Daan
Deze romanticus is 27 jaar en woont in Amsterdam. Daan begon zijn carrière met haren vegen in een kapperszaak en ontdekte daar zijn liefde voor het vak. “Ik kwam er snel achter dat het erg leuk en hip is om haarstylist te zijn en ben toen een opleiding gaan volgen hoewel ik eerst dacht dat alleen meisjes naar de kappersschool gingen”. Topstylist worden is zijn ultieme droom. Hier heeft hij alles voor over. Zo vertrok hij naar Australië om aan zijn carrière te werken. “Mooi haar moet mooi blijven en daar kan ik voor zorgen”. Daan gaat er alles aan doen om te winnen. “Ik zit nu al bij de laatste tien dus ik denk dat alles mogelijk is”.  Daan werkt in een salon in Amsterdam.
Eduard
Deze fashion liefhebber is 24 jaar en woont in Almelo. Het was al op jonge leeftijd duidelijk dat Eduard iets met mode of uiterlijk zou gaan doen. Zo gaf hij als kleine jongen zijn Spice Girls poppen een compleet nieuwe look.  Eduard zit vanaf zijn veertiende jaar in het kappersvak en heeft al heel wat prijzen op zijn naam staan. Hij is goed in het maken van fashionhair en kan met weinig middelen mooie dingen maken. Eduard doet mee aan Next Hair Guru voor de winst en is bereid daar ver voor te gaan. “Ik heb zeker een goede kans om ver te komen in deze competitie, ik heb me heel goed voorbereid, verschillende boeken gekocht en zo veel mogelijk fashionshows bekeken”. Eduard werkt parttime in een salon en doet daarnaast verschillende freelance opdrachten.
Felitia
Deze stoere 23 jarige dame woont in Rotterdam. Zij is een echte doorzetter. Als klein meisje wilde Felitia al kapper worden. Na het verknippen van een nieuwe Barbie pop en haar moeders reactie daarop riep kleine Felitia: “Maar mama ik word later toch kapper!”. Inmiddels is Felitia een kapper in hart en nieren en werkt zij zowel met Europees als met Black/Asian haar. Zij is goed met het aanbrengen van weaves, touperen en volume creëren. Felitia doet niet mee aan Next Hair Guru om vrienden te maken maar wil gewoon winnen. “Mijn medekandidaten zijn geen concurrentie voor mij en falen is voor mij geen optie!”. Felitia werkt in een salon in Rotterdam.
Ido
Hij is geboren in Tel Aviv en is met 41 jaar de oudste deelnemer. 20 jaar geleden is Ido naar Nederland gekomen. “Ik speelde altijd met haar, ik oefende op  poppen of op het haar van mijn zusje en haar vriendinnen”. Rond zijn vijftiende begon Ido met de kappersopleiding. Ido zegt dat hij goed kan knippen, kleuren, stylen en hij is goed in het zetten van hairextensions. Hij ziet zichzelf als tovenaar die altijd op zoek is naar nieuwe trucs. “Ik ben onorthodox in mijn werkwijze”. Ido denkt dat hij een goede kans maakt ver te komen. “Ik kan goed onder stress werken, het beste komt dan in me naar boven”. Ido woont en werkt in Amsterdam en hij heeft daar zijn eigen salon {link kapper#1010}.
Jeanette
Deze 39 jarige is de oudste vrouwelijke deelnemer aan Next Hair Guru. De liefde voor mode en haar zat er al jong in. “Als jong meisje verknipte ik ooit het haar van mijn nieuwe pop, ik dacht die haren groeien wel weer aan”. Jeanette vindt het leuk om mensen enthousiast te maken en ze is een harde werker. Ze zegt dat ze goed is in het adviseren van haar klanten en ze zo te motiveren een nieuwe look aan te nemen. Jeanette is nuchter over haar kansen. “Ik denk dat ik kans maak Next Hair Guru te winnen, maar de concurrentie is heel sterk”.  Jeanette woont en werkt in Assen en ze heeft daar haar eigen salon.
Kim
Deze 17 jarige is de benjamin van Next Hair Guru. Kim heeft een moeilijke jeugd gehad omdat ze op de middelbare school verschrikkelijk is gepest. Hierdoor belandde Kim op een “spijbelschool” waar ze haar liefde voor het kappersvak ontdekte. “Ik ben nu zo gelukkig, sinds ik op de kappersacademie zit, heb ik hartstikke veel vrienden”. Kim hoopt binnenkort haar volledige kappersdiploma te behalen. Ze zegt goed te zijn in knippen en kleuren, minder goed is ze in watergolven en permanenten.  “Als ik iets niet mooi vind, vind ik het ook niet leuk om te doen”. Kim denkt niet dat ze Next Hair Guru gaat winnen. “Al mijn medekandidaten hebben zo veel ervaring dat ik niet denk dat ik ga winnen maar ik denk wel dat ik nog een stuk verder kan komen”. Kim werkt elke zaterdag in een salon.
Maikel
Hij groeide op in Volendam en is 30 jaar. Hij was voorbestemd het schildersbedrijf van zijn vader over te nemen. “Ik stond op een gegeven moment met tranen in mijn ogen op de steiger en dacht: dit wil ik niet”. Maikel besloot vanaf dat moment iets te vinden waar hij zijn creativiteit wel in kwijt kon en besloot toen naar de kappersschool te gaan. Hij werkte tien jaar lang voor een kappersketen en gaf daar demonstraties en trainingen. Zijn specialisaties zijn knippen en kleuren. Maikel weet niet of hij Next Hair Guru gaat winnen en doet vooral mee om dingen te leren. “Alles is een weerspiegeling van jezelf en ik wil graag mensen inspireren”. Maikel woont en werkt in Amsterdam en is daar net een eigen zaak begonnen in een antikraakpand.
Marc
Hij werd 31 jaar geleden geboren in Suriname en verhuisde later met zijn familie naar Nederland. “Ik was vanaf mijn twaalfde jaar al bezig met het stylen van het haar van mijn vriendinnetjes”. Op zijn 18e begon hij dan ook met zijn kappersopleiding. Marc vindt zichzelf vooral goed in stylen, föhnen en kleuren. “Ik neem mijn vak uiterst serieus, dit is mijn passie en ik ben er dan ook 24/7 mee bezig”. Marc deed nooit eerder mee aan wedstrijden. ”Next Hair Guru is anders, hier word je beoordeeld op je allroundheid en niet op maar één aspect”. Hij schat zijn kansen om de Next Hair Guru te worden hoog in. “Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen stijl maar ik denk dat ik net iets meer heb waardoor ik een grote kans maak Next Hair Guru te gaan winnen”. Marc werkt in Amsterdam bij een franchise onderneming.
Robert
Deze 34 jarige groeide op in Boskoop. “In tegenstelling tot veel van mijn collega kandidaten was ik vroeger nooit met haar bezig, ik hield meer van auto’s”. Na wat omzwervingen, hij zat o.a. vrijwillig in militaire dienst, begon hij op zijn 17e met de kappersopleiding. Zijn specialisatie is het creëren van mooie kapsels en dan voornamelijk met lang haar en hij is het meest trots op het zetten van folies. Robert heeft jarenlang achter de schermen gewerkt bij Joop van den Ende theaterproducties. Robert schat zijn kansen om Next Hair Guru te winnen hoog in. “Ik ga voor die titel en daar wil ik zeker voor knokken!”. Robert woont en werkt in Amsterdam en is daar eigenaar van een salon.