Home Keune X Duran Lantink tijdens Paris Fashion Week
Events & Awards

Keune X Duran Lantink tijdens Paris Fashion Week

 

Keune en de Nederlandse ontwerper Duran Lantink hebben de handen in elkaar geslagen tijdens Paris Fashion week.  

 

Duran Lantink presenteerde zijn nieuwste collectie ‘DURAN-SKI’ in het Palais de Tokyo. De Nederlandse ontwerper toonde sculpturale kledingstukken met uitbundige volumes die silhouetten vervormden in vloeiende curves. Ter gelegenheid daarvan maakte de gerenommeerde Amerikaanse hairstylist Holli Smith gebruik van de expertise van Keune Haircosmetics om sleek-looks te creëren die de extreme volumes van de knitwear en outerwear benadrukten en tegelijkertijd contrasteerden.
 
Duran Lantink koos voor een conceptuele benadering van lifestyle en vrijetijdsbesteding rondom luxe wintersporten. De Nederlandse ontwerper heeft skikleding gebruikt en het zowel verkleind al opgeblazen tot kleine waistcoats, waarbij hij zijn kenmerkende opvultechniek met schuim heeft gebruikt om onderliggende volume te creëren.
 
Het merk blijft trouw aan zijn bewuste aanpak door gebruik te maken van een mix van restvoorraaden en vintage stukken voor het leer, schapenvacht en fluweel in de collectie, terwijl nieuwe duurzame materialen zoals gerecyclede lycra en wol het merk de mogelijkheid bieden om op verantwoorde wijze te groeien.

Voor de hairstyling koos Lantink voor Holli Smith, een gerenommeerde Amerikaanse haarstylist. Haar moderne, verfijnde esthetiek was te zien op de catwalks en in reclamecampagnes van grote modehuizen zoals JP Gaultier, Miu Mu, Balenciaga, Marc Jacobs, Chloé en Calvin Klein.
 
In samenwerking met Keune Haircosmetics konden Smith en haar team innovatieve producten van hoge kwaliteit gebruiken om looks te creëren die perfect contrasteerden met de vormen en volumes van de collectie.