Home 5 VRAGEN AAN Linda van der Laan
Events & Awards

5 VRAGEN AAN Linda van der Laan

Als klein meisje was Linda vaak bij haar oma, die een thuissalon had en van haar leerde ze vlechten en zo kreeg ze interesse in het kappersvak. Inmiddels is Linda van der Laan al bijna 20 jaar kapster en heeft ze haar eigen salon Moksha Haircraft in Amsterdam. Ze vertelt over haar passie voor het vak en waarom ze altijd trouw is gebleven aan Sebastian Professional.

Sebastian zit gewoon in mijn hart, ik kan ermee lezen en schrijven.

1. Waarom heb je gekozen voor Sebastian?

Ik heb voor veel verschillende salons gewerkt en wilde pas mijn eigen salon beginnen als ik mijn visie helder had. Toen ik veel trainingen ging geven, werd die steeds duidelijker. Ik merkte dat ik anders aankeek tegen het kappersvak en nam me voor om het op mijn manier aan te pakken als ik als ik ooit zelf een salon zou starten. Dat zit hem vooral in de tijd nemen en echt naar mensen te luisteren om te horen wat zij willen, in plaats van dat ik iets zou vinden. Voor mij is belangrijk te weten wie mijn klant is en hoe ik hun uitstraling met mijn skills kan versterken.

Toen ik net startte in het vak kwam ik al in aanraking met Sebastian en door de trainingen die ik daar kreeg zag ik dat haar verder gaat dan wat je in de salon doet. En toen ik mijn skills verder ging ontwikkelen, merkte ik dat de Sebastian producten echt doen wat ze beloven. Als een product zegt dat het volume geeft aan het haar, dan is dat ook zo. Klanten zien zulke resultaten ook meteen en daarom is het heel fijn werken met Sebastian. Ik heb ook andere merken geprobeerd, maar Sebastian zit gewoon in mijn hart, ik kan ermee lezen en schrijven.

2. Sebastian bestaat 50 jaar, hoe was het om deel uit te maken van dat event?

Het was heel fijn om weer zo’n happening te hebben. Na de corona periode was het toch weer een beetje zoeken en dan is het extra fijn om voor zoiets bij elkaar te zijn met alle Sebastian stylisten. Het was weer volop de hele Sebastian experience.

LEES OOK: Sebastian Professional 50 jaar!

We zijn met het hele Noord Europa team bij elkaar geweest, er waren internationale haarstylisten en de show was gewoon 2 uur lang het ademen van het merk. Alles wat op het podium gebeurde, alle bezoekers, de plek waar het werd gehouden (Sugar City, Amsterdam), het was weer Sebastian van alle kanten!

LEES OOK: Loiza Lamers over haar & Sebastian

3. Vertel eens over jouw look tijdens de show

Tijdens de show heb ik echt kunnen laten zien wie ik ben als haarstyliste en daar ben ik heel blij om. Dat werd bevestigd door het team om me heen. Ik kon dan ook helemaal achter mijn eigen look staan. Natuurlijk is het spannend om voor een volle zaal je eigen ding te laten zien, maar ik vond het niet zo eng omdat ik gewoon zo trots was wat ik had neergezet.

Ik heb gekozen voor een verfijnde look, het mag allemaal ‘imperfect perfect’ zijn. Ik vind het fijn als er iets tussen zit wat niet helemaal perfect is of een andere textuur heeft.

Het was heerlijk om te spelen met de producten en het contrast tussen de texturen. Bijvoorbeeld de combinatie tussen glans en mat in één look. Zo kun je de werking van alle producten laten zien, terwijl het eindresultaat toch verfijnd blijft. Naast het contrast in textuur heb ik mijn look ook kleurcontrast gegeven. Ik heb gewerkt met donkerbruin en platinablond om mijn look te kunnen versterken.

Dat sluit ook aan bij de huidige trends, die veel 90’s elementen hebben. Mensen willen zich weer laten zien en besteden meer tijd aan hun haar. Er mag weer glans zijn en de looks zijn meer verfijnd. Consumenten zijn steeds beter op de hoogte van de mogelijkheden en gaan daarom ook echt op zoek naar een haarstylist die past bij wat zij willen uitstralen.

4. Waarom ben je fan van Sebastian No Breaker?

Deze spray maakt het haar sterker en zorgt voor 99% minder haarbreuk. Het leuke bij Sebastian is dat de namen van de producten ook echt zeggen wat de werking is.

En een ander ding bij Sebastian is dat de producten het haar altijd laten bewegen, zonder in te leveren op de look zelf. De No Breaker geeft het haar naast kracht ook volume, maar het product is zo licht dat het haar wel veerkracht blijft houden.

5. Wat vind je van het nieuwe product Penetraitt Overnight Repair Serum?

Het is echt een nachtcrème voor je haar. In de nacht herstelt je lichaam en dat geldt ook voor je haar en hoofdhuid. Tijdens die rustperiode is je lichaam aan het herstellen en door middel van ingrediënten zoals hyaluronzuur, dringt het serum dieper door in het haar. Hierdoor krijgt het haar een extra boost.

Op het moment dat je het serum in je haar doet, wordt dat meteen opgenomen. Wat ikzelf heb ervaren – en dat hoor ik ook bij klanten – is dat het haar opgefrist is als je weer opstaat. Je haar wordt totaal niet vet, je voelt het product zelf niet maar het serum vult je haar op en versterkt het. Ik ben helemaal fan!