Home  Schwarzkopf Professional HAIR FEST 
Events & Awards

 Schwarzkopf Professional HAIR FEST 

Dit jaar geen traditioneel Schwarzkopf Professional Trend Event. Een gloednieuw concept zag het daglicht; het Schwarzkopf Professional HAIR FEST.

Met een diversiteit aan presentaties door de top van Nederland, in de vorm van een festival, waarin het haar en kappersvakmanschap gevierd werden. Het evenement vond plaats in de Super Nova zaal in de Jaarbeurs in Utrecht, waarin vier verschillende zalen werden gevuld met inspirerende presentaties van Arjan Bevers, Bianca van Zwieten, Toni&Guy en het Schwarzkopf Professional Academy team. De zalen werden verbonden met een transit zone, waar men verschillende corners kon bezoeken. 

In de Transit Zone konden de gasten kennismaken met de vegan merken, waaronder Igora ZeroAMM en het kleurtube recycle project. Maar ook de SalonLab Analyzer werd gedemonstreerd waarbij de innerlijke haarsterkte gemeten kan worden waarna gepersonaliseerd advies volgt voor een optimaal resultaat. De andere corners waren ingericht met BlondMe, de Coiffure Award en een sensorial hoek waar men de nieuwste product innovaties kon ervaren. 

Bij de STMNT corner stonden stoere herenmodellen in hoodies, geknipt en gestyled door Titus Leussink. DJ Tesz zorgde voor een trendy vibe tijdens de pauzes en de after party. 

Om de middag in goede banen te leiden werd iedereen bij binnenkomst ingedeeld in een kleurgroep, waardoor de gasten hun eigen programma konden volgen. De start was in een grote zaal, waar General Manager Liesbeth van Dijk en PPS Manager Arco van Dijken iedereen welkom heetten. De video ‘Ik ben kapper’ werd getoond, wat onderdeel is van de campagne om het kappersvak onder de aandacht te brengen en te promoten. 

Vervolgens gingen de diverse presentaties van start, in vier verschillende zalen.