Home Kappers kunnen zich nu inschrijven voor de Coiffure Award 2024!
Events & Awards

Kappers kunnen zich nu inschrijven voor de Coiffure Award 2024!

 Op 18 september werd de 32e editie van de Coiffure Award 2024 KICK OFF in de Academy Schwarzkopf georganiseerd. Laura van de Graaf, een van de organisatoren van de Coiffure Award liet via een presentatie zien hoe de wedstrijd en de jurering in z’n werk gaat, het traject van inschrijving tot gala-avond. Er waren ook dit jaar weer veel kappers aanwezig!

Arjan Bevers, 3-voudig Hairdresser of the Year, deelde zijn geheimen via een boeiende presentatie. Belangrijke onderwerpen die de revue passeerden: hoe plan je een shoot, wat is je budget, hoe stel je eenteam samen, hoe begin je? 

Ook vertelde juryvoorzitter Berni Ottjes hoeveel een deelname aan de Coiffure Award je als kapper kan brengen. Hij wees de belangstellenden er ook op hoe belangrijk hetkappers vakmanschap is in deze tijd en voor de deelname aan de Coiffure Award. 

Styliste Annet Veerbeek gaf tips en liet zien hoe zij voor de Coiffure Award te werk gaat.

Wie zullen op 12 mei 2024 die felbegeerde Coiffure Awards in ontvangst nemen? Deelnemers worden uitgedaagd hun vakmanschap en creativiteit te laten zien. Naast de award en eeuwige roem kunnen de winnaars rekenen op veel publiciteit. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt elk jaar de fotosets.Er wordt kritisch gekeken naar het totaalbeeld: De combinatie van haar, visagie, styling en fotografie.  Het thema van dit jaar is opnieuw: ‘Craft the future’. Doe mee en bepaal de toekomst! 

De uiterste inzenddatum voor de foto’s is vrijdag 2 februari 2024.

Achtergrond

De Coiffure Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandse kappersbranche en wordtgeorganiseerd door Schwarzkopf Professional, ondersteund door de ANKO en mediapartner Coiffure MediaGroup. Deze branche-overkoepelende wedstrijd staat open voor àlle kappers werkzaam in Nederland. Eennominatie voor een van de dertien categorieën is vergelijkbaar met de prestige van een Oscarnominatie; hetgeldt als internationaal keurmerk voor uitgesproken professioneel talent. Het winnen van één van deCoiffure Awards, uiteenlopend van Young Talent tot de ultieme Hairdresser of the Year-titel, is bepalendvoor de carrière van de betreffende kapper en de reputatie van zijn of haar salon. Arjan Bevers van AvantiKappers uit Helmond ontving op 14 mei jl. de ultieme onderscheiding, hij werd voor de 3e keer uitgeroepentot Hairdresser of the Year.