Home Watergolven
Get the look

Watergolven

Wat houdt de techniek watergolven in? Wat voor resultaat kan ik met mijn haar verwachten? Is watergolven slecht voor mijn haar of voor het milieu? Wat heb ik nodig om mijn haar te watergolven? Dit zijn vragen die bij veel vrouwen spelen. Daarom hebben we hieronder al deze vragen en antwoorden overzichtelijk voor je op een rij gezet.

1. Wat is watergolven?

De techniek watergolven is al eeuwenoud en wordt toegepast door nat haar met een hair conditioner op rollen te draaien. Het haar droogt vervolgens (met een haardroger of onder een droogkap) op deze rollen, waarna het haar wordt los gemaakt en wordt gekamd. Doordat het haar vooral nat was, en tijdens het droog worden is opgerold, krijgt het haar een tijdelijke krul. Uiteraard is watergolven slechts tijdelijk. Bij een flinke regenbui of een douchebeurt, zal het haar weer stijl worden.

2. Wie doet deze behandeling?

Uiteraard is er de mogelijk om het watergolven door één van onze professionele kappers uit te laten voeren, maar daarnaast is er ook de mogelijkheid om dit zelf uit te voeren. Voor het beste resultaat kun je dit echter (na je knipbeurt) bij de kapper laten doen. Het watergolven kost bovendien weinig tijd, waardoor je binnen de kortste keren een bos krullen hebt!


Uitgelicht: Met deze producten houd je je haar lang in model!


3. Schadelijk of niet?

Watergolven is, zoals je uit de behandeling hierboven wellicht al hebt kunnen concluderen, niet schadelijk voor je haar. Je haar kan door de hitte van de föhn wel sneller uitdrogen, vooral wanneer je de behandeling vaker uitvoert.

4. De duur van watergolven

De duur van deze behandeling is iets langer dan de gemiddelde knipbeurt bij een kapper. Het aanbrengen van de rollers en het laten zitten van deze rollers duurt ongeveer 20 á 30 minuten. Vervolgens dien je ongeveer drie kwartier tot een uur het haar te laten drogen. Hierdoor ben je zeker anderhalf tot twee uur bezig met deze behandeling. Het resultaat is echter verbluffend! Dames die hun haar laten watergolven zijn in bijna alle gevallen erg tevreden over het resultaat!

Hair: Rafael Bueno | Photographer: Jayden Fa | Make-up: Lulu Pérez

Lees ook; De top 3 haartrends najaar 2020 Bert de Zeeuw