Home De top 3 haartrends najaar 2020
Get the look

De top 3 haartrends najaar 2020

Vaak krijg ik de vraag wat de nieuwe trends of kapsels gaan worden. Tja ... we leven in onzekere tijd, veel is niet duidelijk en dat heeft ook zijn weerspiegeling in de haartrends voor 2020. Ik kan 3 duidelijke trends onderscheiden.

Dit najaar gaan we 3 stromingen (ofwel haartrends) zien. Dit zijn voor mij de top 3 haartrends voor het najaar van 2020: Vintage statement, Colanguage & Go with the flow. Deze kapsels gaan we de komende winter veel zien.

1: Vintage Statement

Doordat er veel dingen op dit moment niet duidelijk zijn en mensen niet weten waar ze aan toe zijn, zie je steeds meer dat we juist een statement willen maken. Zowel in discussies, laten zien waar we voor staan en wie we zijn. Je onderscheiden wordt steeds belangrijker. Kijk voor meer inspiratie Vintage statement

Ik voorspel dat we steeds meer stijlen gaan zien, die ons aan vroeger doen denken. Zoals de '80s vibe' die weer terug zal komen.

Kniptechniek van de bob

De bob wordt schoudervrij geknipt in een sterke horizontale lijn. Dit kan ingeknipt of heel bot worden gedaan. De bovenlagen blijven lang, maar net iets korter dan de basislijn. Zo komt er beweging in het haar. Je kunt deze bob met en zonder pony dragen.

Kleurtechniek: Strong framing

Het idee hierachter is dat je echt contrast maakt aan de voorzijde van het kapsel. Dit kan 'ton sur ton' of echt contrasterend van kleur zijn. De aanzet wordt in een zachte overloop gekleurd, waardoor de haarkleur langzaam overloopt naar een krachtige kleur.

2: Colanguage (Color languauge)

Zeg het met kleur, zowel in huis of door je kleding! Ook de details, de accenten worden steeds belangrijker. Een sterke, tijdloze basis, gecombineerd met een mode accent, gaat het dit najaar goed doen. Dit accent kun je weer aanpassen als het seizoen voorbij is. Kijk voor meer inspiratie Colanguage

Kniptechniek van het lange haar: Girly fringe

We gaan veel pony's zien, maar hij is dan wel doorgeknipt totaan beide zijcontouren. De pony mag zelfs zacht doorlopen. Omdat de pony gezichtsbepalend is, wordt hij aangepast aan de gezichtsvorm maar wel uithollend geknipt.

Kleurtechniek: Disconnected color

Aan de linker- of rechter-voorzijde wordt een 'comma' vormige afdeling gemaakt. Deze wordt in dezelfde kleurnuance gekleurd als de basiskleur, alleen 2 tinten lichter of donkerder.

3: Go with the flow

Haar: Bert de Zeeuw
Haar: Bert de Zeeuw

Doordat we meer tijd hebben voor onszelf en het werk niet meer op de eerst plaats komt, worden mensen steeds bewuster van hun omgeving. Waar ben je eigenlijk en wat gebeurt er om je heen? De natuur is een goede inspiratiebron en dat zie je terug in de haarkleuren voor het nieuwe seizoen. Bruin voert de boventoon, we gaan dit najaar heel veel bruintinten zien. Kijk voor meer inspiratie Go with the flow.

Kniptechniek van het haar in lange lagen

Alleen aan de voorkant wordt het haar in lagen geknipt om de achterkant zo vol mogelijk te houden. De lagen begin op kinlengte.

Kleurtechniek: 3d coloring

In 3 verschillende tinten, die dicht bij elkaar liggen maak je vierkante afdelingen, die om en om ingekleurd worden, van aanzet tot punt. Hierdoor krijg je natuurlijke diepte in het haar.

Bruin tinten zijn helemaal hot! Van koel bruin tot warm diepbruin, vooral in combinatie met elkaar. Bekijk ook mijn collectie Shifting Shapes.

Welk kapsel of welke haartrend uit mijn top 3 spreekt jou het meeste aan?

Bert de Zeeuw

Ruim 30 jaar geleden begon Bert de Zeeuw zijn kapperszaak in Ede met één medewerker. Inmiddels zijn we ietsje groter geworden. Maar niet té groot, want persoonlijke aandacht is voor ons nog even belangrijk als in het eerste begin. In het centrum van Ede zit sinds elf jaar nog een kapsalon: Remix Hair. Net zo eigenwijs en iets ondeugender. Dé kapper in Ede met de laatste trends op het gebied van haar.

Vier jaar geleden zagen we een lang gekoesterde wens in vervulling gaan met de komst van People Haircare. Een speciale salon voor haarwerken en pruiken is inmiddels gevestigd in ons mooie pand aan de Parkweg in Ede. Bert en zijn team geven verder presentaties en trainingen aan collega's in zowel binnen- als buitenland. Zo delen we onze kennis en blijven we de inspiratie opdoen die we dagelijks in onze kapperszaken in Ede gebruiken. De talenten van het Creative Team maken een aantal keren per jaar haarcollecties die in de nationale en internationale vakbladen en -media worden geplaatst.