Home Welke mascara blijft het beste zitten? 4 mascara's getest
Testpanel

Welke mascara blijft het beste zitten? 4 mascara's getest

Een mascara is voor mij misschien wel het belangrijkste make-up product. Ik heb blond haar en dus lichte wimpers en zonder mascara (én geverfde wenkbrauwen) zie ik er echt uit alsof ik totaal geen uitdrukking heb. Nu zijn mijn ogen snel vettig en tranen ze vaak als ik buiten ben. Met als gevolg dat de meeste mascara's snel uitlopen bij mij en vaker onder mijn ogen komen te zitten dan op mijn wimpers. Een goede mascara die mild is voor mijn wimpers maar ook nog eens goed blijft zitten is daarom van belang. Waterproof mascara's werken trouwens niet bij mij, het is geen water maar zweet dat de boosdoener is. Jaren ben ik trouw aan de Double Wear mascara van Estee Lauder. Blijft gegarandeerd zitten, loopt niet uit en is lief voor m'n wimpers. Ik haal hem er met warm water en wat reinigingsmelk ook makkelijk weer af.

estee-lauder-dw-zero-smudge-mascara-png3

Nadeel van deze mascara is dat hij mijn wimpers niet echt voller maakt. Toen ik achter elkaar ineens 3 mascara's kreeg opgestuurd en me in de winkel ook nog eens had laten verleiden door een wel heel mooi exemplaar van Helena Rubinstein, besloot ik dat het tijd was voor een serieuze test van deze 4 mascara's.

mascara-1

Makeup Studio False Lash Effect Mascara

mascara-MS1

Deze mascara brengt nogal dun op dus om dat echte '4D False Lash' effect te krijgen moet je nogal wat laagjes aanbrengen. Voordeel is wel dat het kunststof borsteltje de mascara zonder klonteren aanbrengt en de wimpers goed separeert. Nadeel is dat je dat valse wimper effect bij lange na niet bereikt en dat deze mascara niet goed blijft zitten. Wel maakt deze mascara meteen na het opbrengen mijn wimpers het meest vol. Halverwege de dag is er echter bijna niets meer van over. Bovendien loopt deze mascara bij mij uit dus al die laagjes laat ik maar zitten als ik einde dag er niet als een panda uit wil zien. Jammer.

Prijs: €19,90

Pupa Vamp! Mascara

mascara-pupa1

Deze mascara heeft de dikste borstel van allemaal en belooft je ogen als van een echte 'vamp'. De mascara brengt fijn op met het kunststof borsteltje, de wimpers zijn gesepareerd en ze klonteren niet. Ook blijft hij goed zitten en de kleur is ook aan het einde van de dag diepzwart, hoewel de intensiteit wat minder is. Maar ... en dat is wel belangrijk, ik kan deze mascara met een gerust hart dragen want hij loopt niet uit. Echt! Wel moet je een goede makeup remover hebben om het spul er aan het einde van de dag weer af te halen, want dit ging wat lastig. Maar ik heb het er graag voor over zolang een mascara maar niet uitloopt.

Prijs: €16,10

Paula's Choice Endless Lash mascara

mascara-PC1

Jaren ben ik fan geweest van Paula's Choice, het merk van Paula Begoun, de schrijfster van talloze boeken over cosmetica. Deze boeken waren een soort bijbels voor me omdat ze echt verstand van zaken had en mij haarfijn kon uitleggen waarom een bepaald ingrediënt wel of geen vruchten zou afwerpen. Daarna begon ze haar eigen skincarelijn. No nonsense producten die deze filosofie ook volgden. Daarom wilde ik haar nieuwste mascara graag testen, hoewel het me verbaasde dat ze überhaupst make-up producten had. Helaas had ze het beter bij skincare kunnen laten, want deze mascara bracht niet alleen het meest lastig op, hij bleef absoluut niet goed zitten met panda ogen als gevolg. Ook werden mijn wimpers niet 'eindeloos' zoals de naam doet vermoeden.

Prijs: €17,90

Helene Rubinstein Lash Queen Feline Black Mascara

mascara-HR-1

Een van de eerste mascara's die ik van mijn moeder kreeg was er eentje van dit merk. Een luxe gouden 'pen' waarbij er geen mascaraborsteltje was, maar een schroef die de mascara verbazend goed en secuur aanbracht. Aangetrokken tot de prachtige verpakking besloot ik weer eens een mascara van dit merk te kopen. Ook de naam is prachtig: Lash Queen Feline Black. Ik wilde wel zo'n 'lash queen' zijn en telde meer van €30 neer en had goede hoop. De borstel is dik en de mascara brengt goed op. De vorm van de verpakking lijkt het meeste op die van Paula's Choice, maar deze functioneerde beter. Met opbrengen tenminste, want daarna was het resultaat niet veel beter. De mascara liep net zo snel uit met panda ogen bij warm weer tot gevolg en anders gewoon een #nomakeup look aan het einde van de dag. Geen herhaalaankoop dus. Ik ben benieuwd of die oorspronkelijke mascara die ik ooit had - ja, ze hebben hem nog - ook zo'n teleurstelling zou zijn. Als een oude film die na jaren toch niet meer zo grappig blijkt te zijn ...

Prijs: €30,95

Eindoordeel

mascara-resultaat

Eigenlijk is er maar een duidelijke winnaar en dat is de Pupa Vamp! mascara. Deze blijft het beste zitten, loopt niet uit en separeert de wimpers goed. Geen van alle mascara gaf een klonterig effect. Het borsteltje vond ik het fijnst van Helena Rubinstein. De Makeup Studio mascara gaf mij direct na het aanbrengen het meest volle wimpers maar dat effect bleef maar zo voor een uurtje. Enig nadeel van de Pupa mascara was dat hij het meest lastig was om te verwijderen. Maar met wat makeup remover (oil) lukte het wel. Je kunt natuurlijk ook zeggen dat er bij de andere mascara's weinig meer af te halen was. Pupa Vamp! is dus mijn absolute favoriet! En zo zie je maar dat duurkoop niet altijd een goede koop hoeft te zijn want deze is de goedkoopste van allemaal! Snel mascara in huis hebben?

Lees ook: 6 tips voor lange gekrulde wimpers