Home Getest: Absolution Le Nettoyant Pureté
Testpanel

Getest: Absolution Le Nettoyant Pureté

Onlangs werd de reinigingsgel Absolution Le Nettoyant Pureté helemaal vernieuwd. Niet alleen de samenstelling werd aangepast, ook de verpakking werd onder handen genomen. Deze gezichtsreiniger is bijzonder mild voor je huid, maar kan wel met water worden afgespoeld. Op het eerste gezicht een perfect product voor mij, want ik ben groot liefhebben van een frisse plens water op mijn gezicht na het wassen.

Al langere tijd draag ik het Franse merk Absolution een warm hart toe. Waarom? Allereerst ben ik nog nooit teleurgesteld door een van hun producten en verder staat hun filosofie mij erg aan. De producten zijn vegan en biologisch gecertificeerd. Verder zijn de verpakkingen niet alleen heel mooi, ze zijn zo gemaakt dat het milieu er geen last van heeft.

Ik was benieuwd naar deze nieuwe reinigingsgel en omarm het gegeven dat het hier om een schuimende gel gaat, die je gewoon met water kunt afspoelen. Want die methode heeft mijn voorkeur als het om gezicht wassen gaat!

Werking

De formule van deze gel is compleet vernieuwd. De gel bevat zuiver plantaardige ingrediënten, waaronder kamille, vitamine E en salicylzuur (gewonnen uit witte wilg). Daardoor is de gel ontstekingsremmend en wordt de talgproductie genormaliseerd.

De ingrediënten zijn 99% van natuurlijke oorsprong, waarvan 30% biologisch. Het fijne én unieke van dit product is dat je er ook make-up mee kunt verwijderen. Ik was benieuwd of het ook oogmake-up weg zou halen.

Verpakking en geur

De verpakking die ik kreeg was een aluminium tube van 100 ml en de uitstraling heeft iets weg van een verftube of een zalfje van de apotheek. Ik houd daar wel van en de zwart-wit print past perfect in mijn lichte badkamer. De tube is verpakt in een doosje dat je helemaal plat kunt uitvouwen, typisch zoals alle doosjes van Absolution.

Ook het papier van dit doosje is gerecycled en bedrukt met plantaardige inkt. Het gaat hier gelukkig om een product dat ik met een gerust hart kan gebruiken en waarmee ik het milieu op geen enkele manier zal belasten.

Wat ik heel fijn vind is dat de tekst op het doosje helemaal in het Nederlands is en duidelijk leesbaar. Soms staan er piepkleine lettertjes in wel 4 talen op zo'n doosje, maar deze tekst kan ik goed lezen en daarom doe ik dat ook. Ik lees over de belangrijkste werkingen, de ingrediënten en het gebruik.

Voor het 1e gebruik is de opening dicht
Eerst openprikken met de achterkant van de dop

En dan de geur ... die komt je al tegemoet zodra je het dopje losschroeft. Bloemig, fris, maar ook kruidig. Ik ruik iets van lavendel, maar ook citrus en heel veel bloemen. De geur is wel erg aanwezig en daar moet je van houden. Maar ik ben heel gevoelig voor geuren en als het klopt, ben ik verslaafd. Dat gevoel heb ik ook bij deze heerlijke geur. Elke keer dat ik deze gel gebruik, geniet ik van deze geur en dat maakt gezicht wassen wel extra prettig!

Gebruik en resultaat

Le Nettoyant Pureté is een transparante gel, die snel verandert in een romig, wit schuim als je er water bij doet. De gel is zeer geconcentreerd en je hebt maar een klein nootje nodig voor je hele gezicht. Ik doe wat in mijn hand en schuim het lekker op. Daarna masseer ik het witte schuim op mijn vochtige gezicht en ja, ook mijn ogen.

Wat meteen opvalt is dat het schuim heel romig aanvoelt en totaal anders aanvoelt dan andere wasgels voor je gezicht. Dit is meer een combi van een milk en een zeep en voelt heel zacht aan. Het schuimt goed, maar niet heel overdadig. Dat is meestal het geval bij natuurlijke producten en eigenlijk beter voor je huid.

Misschien is het de kalmerende kamille, maar mijn ogen prikken totaal niet bij deze reiniger. Met een watje haal ik het schuim van mijn ogen en ik zie dat de oogmake-up netjes wordt verwijderd. Nu draag ik niet veel make-up; een beetje concealer en wat mascara (eentje die je met warm water kunt afspoelen). Dit verwijderen gaat snel en goed. Maar ik denk wel dat je extra hulp nodig hebt bij waterproof en lang houdbare make-up.

Na het afspoelen van het schuim, voelt mijn huid lekker fris en schoon aan, maar niet droog. Absolution raadt aan hierna de Spray La Brume Systemique te gebruiken als toner. Ik heb die niet, maar wel een (natuurlijke) spray van een ander merk en die gebruik ik. Daarna een serum en gezichtscrème en ik ben klaar!

Ik gebruik deze reiniging zowel 's ochtends als 's avonds, waarbij ik in de ochtend maar een heel klein beetje gebruik met vooral veel water. Twee keer per week gebruik ik in de avond de gel met een speciaal sponsje van Absolution dat ik nog had. Dat werkt heel fijn, als een soort hele milde scrub. De overige dagen was ik mijn gezicht met mijn handen.

Merk ik verschil?

Fijn is het om met deze wasmethode je gezicht af te kunnen spoelen met veel water. Heerlijk verfrissend en bovendien heb ik nu toch meer het gevoel dat mijn gezicht goed schoon is.

Mijn huid is rustig en ziet er goed uit. Verder verschil kan ik niet merken, maar dat is ook niet nodig bij een wasgel. Het belangrijkste is dat het geen irritaties veroorzaakt en mijn huid reinigt. Dat doet het en dat de hele wasbeleving een wellness-momentje is geworden zie ik als een fijne bonus!

 Le Nettoyant Pureté is ook verkrijgbaar in een pompflacon van 285ml en ik denk dat ik die ga aanschaffen als deze op is. Dat is handiger voor in je badkamer, terwijl deze tube weer fijner is om mee op reis te nemen, als dat straks hopelijk weer mag na deze lange lockdown 😉 Ik ben dus heel duidelijk fan van dit product en dat is zeker niet in de laatste plaats door de fantastische geur!