Home Salon & product experience | Absolution Kansa Wand Glow Treatment Reconfortant
Testpanel

Salon & product experience | Absolution Kansa Wand Glow Treatment Reconfortant

Een salonbehandeling helpt je huid te verbeteren of te ontlasten of diep te reinigen of te herstellen. Het op maat behandelen van de huid is essentieel. Echter is het continueren van de behandeling thuis net zo belangrijk. Want je wilt je huid zo lang mogelijk in goede conditie houden tot de volgende behandeling. Zodat de professional weer naar je huidbehoefte op dat moment kan kijken, want dat kan per keer veranderen. Dit keer was Karin in Apeldoorn bij Absolution. En die ervaring was absoluut de moeite waard!

Karin arriveert in de mooie salonruimte van Absolution in Apeldoorn en meteen ervaart ze rust na een drukke dag. Annelies gaat haar vandaag de Kansa Wand Glow Treatment geven, de nieuwste behandeling van Absolution.

De filosofie & belofte van Absolution

Iedere huid is uniek: zij weerspiegelt je emoties, omgeving en intimiteit. De huid verandert elke dag. Door te luisteren naar de huid en deze te voorzien in wat zij vraagt, hou je haar in topconditie en wordt de balans en schoonheid hersteld. Dit is waarom Absolution is ontwikkeld. Gecertificeerd biologisch, huid verbeterend en unisex. Een huidverzorgingslijn op maat: producten die je kunt mixen & matchen, makkelijk af te stemmen op de behoeften van uw huid. Hoogwaardige natuurlijke en biologische cosmetica gecertificeerd door Ecocert Greenlife.

Uitleg professional

Annelies vertelt over de behandeling: "De Kansa wand is een eeuwenoud huidverzorgingshulpmiddel
dat dateert van vóór de jaderoller en gua sha - zo’n 5000 jaar geleden.

Kansa ontstond in het bronzen tijdperk in India. ‘Kansa’ is het metaal dat in de Kansa Wand wordt gebruikt en wordt ook wel ‘belmetaal’ genoemd. Dit omdat de authentieke bellen - en Tibetaanse gongs - van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. De Kansa Wand wordt veelvuldig gebruikt in de Ayurveda.

Wat is zo magisch aan dit metaal?

De alkalische eigenschappen van het metaal zal het de huid helpen om de pH-waarde in evenwicht te brengen. Een huid met een hoog zuurgehalte of een algemene onbalans kan namelijk gevoeligheid, vroegtijdige veroudering, rimpels, ontstekingen of acne veroorzaken.

De Kansa Wand behandeling geeft een prachtige glow en gezonde glans en voert afvalstoffen af.

Annelies

Vroeger aten mensen hun maaltijden op een Kansa-bord om de spijsvertering te vergemakkelijken en het zuurgehalte in het voedsel te verminderen. Daarbij dronken ze water uit Kansa-bekers omdat het als een waterfiltratiesysteem fungeerde - het zou het zuurgehalte uit het water verwijderen. Uiteindelijk vonden ze ongelooflijke gezondheidsvoordelen door het metaal ook rechtstreeks op de huid aan te brengen."

Kansa Wand Reconfortant Treatment

De behandeling die vandaag wordt gegeven is de Kansa Wand Reconfortant van Absolution voor de droge en gevoelige huid.  De Absolution Glow Treatment met Kansa Wand helpt bij het verwijderen van opgebouwde gifstoffen in de lymfeklieren door deze af te voeren.

Stap 1: reiniging & massage

Karin vertelt: "Na de reiniging volgt het welkomsritueel. Dit is om je te ontspannen en dat voelt ook zo,;je wordt meegenomen door de rustige muziek en kunt je helemaal overgeven aan de professional.  Daarna volgt de massage met de Kansa wand. Le Masque Riche wordt aangebracht met een paar druppels L ‘Huile Addiction. De wand voelt prettig koel aan en je voelt dat hij door zijn vorm diep de huid bewerkt.

De Kansa wand is niet zo geschikt voor thuisgebruik omdat een professionele massage techniek het optimale resultaat biedt.

Karin

Bij de intake werd gevraagd wat mijn aandachtspunten zijn. Dat is voor mij de kaaklijn en daar wordt extra aandacht aan besteed. De massage is heerlijk en intens, je voelt de huid strakker worden. De huid prikt niet, geen getintel of irritatie, het voelt heerlijk aan. Bijzonder is dat dat de ogen en mond ook worden meegenomen met de producten en de massage. De producten zijn natuurlijk zodat er geen irritatie kan ontstaan. Geen vet gevoel bij de ogen. Het is een aparte, maar fijne ervaring."

Stap 2: Verzorging

Na de massage met de Kansa wand worden reepjes tissue, die doordrenkt en verwarmd zijn met L'essence La Brume Sysmétique op Karin's hele gezicht gelegd, met uitzondering van de neus.

Annelies checkt of er geen naar gevoel ontstaat bij het aanbrengen op de ogen en mond en daarna wordt er een handdoek opgelegd, zodat de L’essence warm blijft en goed in de huid kan trekken.

Stap 3: Handmassage

Daarna volgt een heerlijk handmassage. Karin: "Wat opvallend is dat er een lichte sensatie ontstaat als Annelies de L‘huile Addiction roller gebruikt over mijn vingers en hand. Een prettig kriebelend gevoel dat niet eerder ervaren is."

Daarna wordt de Kansa wand gebruikt met de Le Masque Riche Réconfortante om de massage te continueren. Vervolgens worden de handdoek en reepjes tissue verwijderd. Annelies brengt nog wat Cremé Riche op de huid aan en een lichte make up.

Als laatste overhandigt Annelies de spiegel aan Karin en verbazing is aanwezig. Reactie Karin: "De kaaklijn is echt strakker. Ik zie geen enkel rood vlekje (en dat voor een hele gevoelige huid!) en mijn huid heeft echt die beloofde glow!

De behandeling was een heerlijke ervaring, dat zat hem in de kleine nuances maar vooral ook de heerlijk ruikende natuurlijke producten. Annelies geeft aan dat het strakke, liftende effect tot wel 3 weken kan aanhouden. Maar dan moet ik wel de producten voor thuisgebruik blijven gebruiken."

Mijn huid oogt minder puffy en ziet er gladder en stralender uit en je ogen lijken gelift!

Karin

Advies voor thuis

Omdat Karin een hele droge huid heeft, is het belangrijk dat de reiniging zo mild mogelijk is. La Creme Douce Démaquilante is daarom perfect voor Karin's droge en gevoelige huid.

La Creme Riche is een rijke, maar niet vette creme die zeer voedend is en daarom geschikt voor een droge huid. De creme trekt snel in en verbetert de huidstructuur. Omdat Karin's huid heel droog, raad ik haar aan om 2x per week een masker te nemen. La Masque Riche Réconfortant is speciaal geschikt voor de zeer droge huid en ideaal om tijdens de koude wintermaanden te gebruiken. Het masker verzacht en hydrateert.

De komende tijd gaat Karin La Creme Douce Démaquilante – een make up & gezichtsreiniging, de La Creme Riche en La Masque Riche Reconfortant gebruiken en testen. Hierover volgt nog een aparte Tried & Tested dus stay tuned!