Home Getest: Absolution La Crème Riche
Testpanel

Getest: Absolution La Crème Riche

Nadat ik Annelies Bisseling heb mogen interviewen en zij mij vertelde dat de Crème Riche haar favoriete product is van Absolution, kon ik niet wachten het zelf te gaan testen. Absolution is sowieso een merk dat mijn sympathie heeft, ik zal vertellen waarom.

Oprichtster van Absolution, de Franse Isabelle Carron wilde een merk dat natuur en verzorging combineert met kunst en actualiteit. Dat is haar goed gelukt door designer Arnoud Pigounides erbij te betrekken. De verpakkingen zijn ware kunstwerkjes met prachtige illustraties, die bovendien recyclebaar zijn en bedrukt met plantaardige inkten. 99% van de plantaardige ingrediënten zijn biologisch, er wordt dus alles aan gedaan om de producten zo ethisch mogelijk te produceren.

Verpakking

De Crème Riche komt in een tube van Polypropylene, waardoor het langer houdbaar is.

Ook het ontwerp van de dop is bevorderlijk voor de houdbaarheid en de hygiëne. Je draait hem open en knijpt in de tube voor een kleine, afgemeten hoeveelheid en er komt geen vuil of licht bij de rest van de crème. Dat werkt heel fijn en goed. De tube oogt klein, maar bevat toch 50 ml aan product, de normale hoeveelheid die meestal in potten zit. De verpakking is minimalistisch mooi - less is more - en helemaal mijn smaak.

Mijn huid

Mijn gezichtshuid is best wel droog en niet echt erg gevoelig, maar toch kan ik snel een rood vlekje of irritatie krijgen na te lang wrijven en af en toe duikt een pukkeltje op. Die verdoezel ik dan met wat concealer.

Het product

Wat meteen opvalt is de geur. Een vrij sterke, wat kruidige geur, heerlijk! Er zitten geen kunstmatige geurstoffen in, maar wel natuurlijke essentiële oliën van patchouli, ylang-ylang en bittere amandel. Ook bevat het o.a. sesam, cacao, honing en kiwi. Annelies vertelde dat deze crème eigenlijk geen kwaad kan doen. In het ergste geval doet het iets minder goed, maar nooit zal het verkeerd zijn voor een bepaald huidtype. De crème is bedoeld voor overdag en zou de huid beschermen, voeden en huidveroudering tegengaan. De lipide barrière van de huid wordt erdoor herstelt. Ik lees op de website dat 99,26% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn en 72,66% biologisch.

Ik heb de crème op 2 manieren gebruikt; alleen, zonder een serum en over een serum (ook van natuurlijke oorsprong) heen. Wat in beide gevallen meteen opvalt is dat het product vrijwel meteen intrekt in de huid. Mijn huid slurp het spul als het ware op, waardoor het nooit een vettig laagje achterlaat. De naam zou je misschien doen denken dat dit een volle, vette crème is, maar niets is minder waar! De crème is rijk aan goodies voor je huid, zoals anti-oxidanten, maar zeker niet vet en daarom heel geschikt voor overdag. Wel is deze crème vrij dik. Vergelijk het met een bodybutter versus een bodylotion. Maar zodra de crème met de huid in aanraking komt, kun je hem wel goed uitsmeren gelukkig. Ikzelf geef toch de voorkeur aan een serum eronder, maar kan me voorstellen dat je bij een minder droge huid voldoende hebt aan de crème alleen.

Resultaat

Na een paar weken gebruikt te hebben, ziet mijn huid er rustig en goed uit. Ik heb geen pukkeltjes of vlekjes gekregen en merk dat mijn huid er gezond uitziet. Ook merk ik dat ik minder concealer nodig heb. Hij doet dus wel degelijk iets voor me en ondanks de weken gewenning, blijft mijn huid deze crème gulzig opdrinken. Voor het echte anti-ageing effect heb ik hem te kort gebruikt, maar ik ben nu al blij met het resultaat. Bovendien is het opbrengen een feestje met de lekkere geur die dan vrijkomt. Het is heerlijk om je dag zo te kunnen beginnen. Ik ben zelfs zo enthousiast dat ik eens ga kijken of ik een bijpassend serum en een crème voor de nacht kan kopen, zodat ik een compleet beauty routine heb. Want dat is nog een fijn gegeven van dit merk; door alle producten te mixen, krijg je huidverzorging op maat.

Goed advies is daarbij wel heel belangrijk, niet voor niets is Absolution verkrijgbaar bij de betere schoonheidssalon. Laat je daarom adviseren door een schoonheidsspecialiste als je meerdere producten wilt gebruiken.

Lees hier het Interview met Annelies Bisseling – van Buren: Met Absolution kun je eigenlijk niet de fout ingaan