Home Wat doet een actrice als ze kale plekken krijgt?
Hair solutions

Wat doet een actrice als ze kale plekken krijgt?

Anderhalf jaar geleden bezocht actrice Katarina Justic  De Haarzaak. Een gezamenlijke vriendin Make-up Artist Pietertje Schmitt adviseerde Katarina contact met mij op te nemen nadat zij constateerde dat Katarina diverse kale plekken op haar hoofd had. Zou het kunnen dat ze Alopecia Areata heeft? Voor Kararina was het echt een drama. Een actrice leeft van haar uiterlijk, wie wil nou een kale actrice? En toen kwam Katarina bij mij terecht en samen gingen we onderzoeken wat eraan gedaan kon worden.

We hebben Katarina diverse mogelijkheden laten zien. We gingen uit van het ergste; volledige kaalhoofdigheid. De oplossing daarvoor is een volledig haarwerk.

Als de kale plekken niet groter zouden worden, is een haarstukje op maat ook een mogelijkheid. 

Bij 80% van mensen met Alopecia Areata komt het haar vanzelf terug

Willeke Pietersma

Maar omdat Katarina lang haar had en deze haren de kale plekken redelijk bedekten was er nog een andere mogelijkheid. Met een goede coupe en kleur zouden haar kale plekken niet meer opvallen. We gingen het proberen! Daarnaast raadde ik haar producten aan die het bestaande haar optimaliseerde en de haargroei zouden stimuleren. En daarna was het afwachten. Immers bij 80% van mensen met Alopecia Areata komt het haar vanzelf terug. 

En het haar is teruggekomen!

Katarina spreekt inmiddels openlijk op symposia en events over "haar probleem". Een standaard opmerking in haar verhaal is: "Ik bezocht de vakvrouw en wist hoe dan ook er is altijd een oplossing en het komt altijd goed". Ik ben er trots op dat ik haar heb mogen helpen!

Katarina Justić (37) is een Nederlands actrice met een Kroatische achtergrond. In 2000 studeerde zij af als actrice aan de Toneelacademie Maastricht, waarna zij in verschillende theaterproducties speelde. Ze is vooral bekend van haar rollen in soaps als GTST en ONM. Daarna speelde ze nog in diverse speelfims en theatervoorstellingen. Justić werd in 2013 moeder van een zoon.

Tekst: Willeke Pietersma

Lees ook ; Wat is Alopecia?