Home Salon & product experience | Moser Styling Sessie
Hair solutions

Salon & product experience | Moser Styling Sessie

Esther heeft veel last van 'wegvliegende' haartjes en wil eindelijk eens ervaren wat een professionele blow-dry voor haar kapsel kan doen en eigenlijk wil ze ook heel graag leren hoe zij haar haar thuis ook mooi kan stylen.

Esther gaat hiervoor naar de salon Hairsupplies in Poppel, een mooi dorp net over de grens bij Tilburg.

De salon ziet er kleurrijk uit en de producten van Moser zijn direct zichtbaar. Er is een afgescheiden barber corner, waardoor het heel overzichtelijk is wie waar wordt geholpen. Meteen wordt Esther hartelijk welkom geheten en krijgt een lekker kopje thee. Haarstylist en Moser expert GertJan geeft Esther ruim de tijd om haar wensen duidelijk te maken.

Esther vertelt dat ze last heeft van flyaways, dit zijn korte haartjes die die pas zijn aangegroeid en opspringen. Hierdoor is het lastig om het haar mooi te polijsten. Ze wil haar eigen haar graag beter leren stylen, zodat haar kapsel langer houdbaar is, met gladde slagen.

Wie is Moser?


MOSER is een merk dat doordrenkt is van traditie en deel uitmaakt van de Wahl Clipper Corporation (USA). Alle professionele MOSER tools worden in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd en van daaruit over de hele wereld gedistribueerd. Naast professionele producten voor de kappersbranche met de merken MOSER & WAHL, omvat het assortiment van Wahl GmbH ook MOSER en WAHL tondeuses voor dieren.

Uitleg professionals

Haarstylist GertJan

Flyaways komen vaak voor, aldus Gertjan en kunnen lastig zijn bij het stylen van het haar. Maar hij weet precies de oplossing. De tools die hij hiervoor wil gebruiken, zijn de Moser Edition Pro 2 Föhn en de Moser Airstyler Pro.

De Moser Edition Pro 2 Föhn is een fijne föhn in gebruik. Met zijn 2000 watt is hij extra sneldrogend. Er zijn twee opzetstukken, voor standaard gebruik en voor lang haar. En dat is echt handig verteld Gertjan. Het opzetstuk voor lang haar is echt een aanwinst bij de Moser föhn.

De Moser Airstyler Pro komt met drie handige thermische borstels/ opzetstukken. Waarvan er één is met intrekbare pennen, zodat de tool makkelijk uit het haar kan glijden. Met zijn 1100 watt vermogen is het geluid prettig. Bovendien ligt de Airstyler fijn in je hand.

Esther: "Ik wil mijn haar gladder krijgen, zonder wegspringende haartjes."

Met Moser weet je dat je de klant echt kwaliteit verkoopt en dat is belangrijk. Bovendien zijn de prijzen heel fijn!

GertJan

De Moser Blow-dry experience in 4 stappen

Stap 1: Wassen

Het haar wordt goed gewassen. Dit is voor elke stylingsessie noodzakelijk, vertelt Gertjan. Als het haar niet goed gereinigd is en je gaat het haar föhnen, wordt het extra snel vet.

Stap 2: Stylen met föhn & borstel

Het haar wordt geprept voor stevigheid en bescherming tegen de warmte. 

Esther vraagt zich af of je met een krachtige tool als de Moser Edition Pro 2 Föhn niet te heet kan föhnen. Gertjan stelt haar gerust, omdat bij alle Moser föhns de föhns zichzelf uitschakelen als ze te heet worden.

Esther wordt vervolgens geföhnd met een ronde borstel, dat doet ze thuis ook altijd. Gertjan föhnt het haar laagje bij laagje, waarbij hij de föhn dichtbij de borstel houdt. Want als je blaast vanaf een grote afstand, zie je direct de flyaways ontstaan.

En dit was de uitdaging waar Esther tegenaan liep. Gertjan geeft nog een tip van de sluier. Moser föhns zijn niet zwaar en daardoor makkelijk wendbaar. Zorg dat de föhn in de juiste hoek staat tegen de borstel, dit voorkomt dat je het haar de verkeerde kant opblaast tijdens het föhnen. Esther geeft aan dat ze echt iets heeft aan deze tips!

En omdat je de Moser föhn veilig dichtbij het hoofd kunt houden, is het haar ook lekker snel droog. Hou je niet van al te veel warmte vlak bij de hoofd? Deze haardroger heeft 2 warmtestanden en een cold-shot stand. De cold-shot functie houdt in dat je koele lucht kunt blazen over je net warm geföhnde haar. Waarom? Gertjan legt uit dat het belangrijk is om je geföhnde haar te sealen, ofwel te koelen zodat het model langer houdbaar blijft.

Stap 3: Stylen met föhnborstel

Vervolgens pakt GertJan de Airstyler om meer volume in het haar te brengen.

Gertjan gebruikt het Airstyler opzetstuk waarbij de pinnen intrekbaar zijn. Je draait het haar daardoor niet vast en de krul glijd er gemakkelijk weer af. Ideaal vind Esther, want haar lange haren aan de achterkant zijn zo veel makkelijker te krullen en het voorkomt dat je de borstel niet makkelijk meer uit je haar krijgt.

Intrekbare pinnen
Elk plukje meepakken
Meer volume ...

Het is een misvatting is dat je de föhn niet dicht op het haar moet houden. Voor de warmte en de losse haren.

GertJan
Stap 4: Zelf leren

Tijdens het stylen, laat GertJan het Esther af en toe ook zelf proberen, terwijl hij haar tips geeft voor thuis. Zo leert Esther echt hoe ze haar haar ook zelf mooi in model kan krijgen.

LEES OOK: Salon & product experience | de Executive Cut bij Franx Hairclub

Het resultaat

Ik ben heel blij met het resultaat. Mijn haar voelt lekker verzorgd en stevig en het heeft veel minder pluis. Het zit gewoon lekker in model!

Esther

Advies voor thuis

GertJan geeft na afloop Esther nog wat extra advies voor thuis. Föhn je haar met de professionele tools van Moser en maak vooral gebruik van de cold-shot functie, waardoor je kapsel langer in model blijft. Maak het model af met de Moser Airstyler voor extra volume aan de aanzet en voor gladdere lokken. De laatste flyaways krijg je hier ook mee weg.

Doordat Gertjan echt de tijd neemt voor zijn klanten en hen adviseert hoe ze hun haar ook zelf kunnen stylen met deze Moser tools, verkoopt hij wel 3 Moser Edition Pro 2 Föhns en zeker 2 Airstylers per maand! En dat betekent toch extra omzet voor je salon. Esther ervaart het als prettig dat er goed advies gegeven wordt en vindt dat zeker een reden om terug te komen. Tot slot neemt Esther de Moser Airstyler mee naar huis! 

Gebruikte producten