Home Salon & product experience | de Executive Cut bij Franx Hairclub
Solutions

Salon & product experience | de Executive Cut bij Franx Hairclub

Thijs komt van jongs af aan al bij Franx Hairclub in Oldenzaal. Kapper Frank Vonkeman weet dan ook precies wat zijn wensen zijn. Franx Hairclub is een gemengde salon met een stoere uitstraling en een flink aantal herenstoelen. Na de lockdown vindt Thijs dat er wel weer wat van zijn haar af kan. Bovendien viert hij die avond zijn verjaardag, een mooie reden voor een nieuw kapsel!

Thijs wil een makkelijk kapsel, waar hij thuis (bijna) geen omkijken naar heeft. Frank: "Het moet een net maar praktisch kapsel zijn. Thijs heeft een prachtige, volle bos haar. Mooi haar om te knippen. Het kapsel dat ik wil gaan maken is een combinatie van verschillende technieken, het komt het dichtst bij de zgn. 'executive cut'. Maar dan met een moderne twist."

Thijs voegt daar zelf aan toe dat hij de zijkanten gedekt opgeschoren wil en van de bovenkant alleen een klein stukje af. Thijs wil dus niet dat de zijkanten te 'kaal' worden. Hij verwacht van een kapsel dat het zeker een maand meegaat en dat hij er thuis niet veel tijd mee kwijt is.

Uitleg professionals

Kapper Frank Vonkeman is eigenaar van Franx Hairclub en gaat Thijs knippen met een combinatie van tools: een tondeuse, trimmer, schaar en scheerapparaat. Frank vertelt: "Door in gesprek te gaan met de klant, ontstaat er iets.

Belangrijk in ons vak is dat er goed geluisterd wordt en dat je ook echt wat doet met de informatie die de klant jou geeft. Dus niet alleen maar ja-knikken en vervolgens doen wat je zelf wil. Thijs wil de zijkanten gedekt opgeschoren hebben en dan doe ik dat. "

Thijs gaat naar de wasbak, waar zijn haar eerst door een medewerkster wordt gewassen. Frank legt alle benodigde tools alvast klaar en bereidt zich voor op de knipbeurt.

Frank aan het werk

Het is belangrijk om goed naar de klant te luisteren en ook wat te doen met die informatie die je krijgt.

Frank

De Executive Cut in 4 stappen

Stap 1: Tondeuse

Voor de zijkanten gebruikt Frank een tondeuse met kam. De Moser Genio Pro Fading Edition is hiervoor perfect. Deze professionele tondeuse is vrijwel identiek aan de Genio Pro en heeft diverse opzetstukken en snijmessen en Frank heeft ze allemaal, zodat hij de perfecte tool kan samenstellen voor het gewenste resultaat. Door de magnetische opzetstukken is dit een fluitje van een cent!

Frank: "Vaak vallen opzetstukken er snel af als je een goedkopere tondeuse gebruikt. Bij dit professionele model van Moser zal dat nooit gebeuren. De magnetische opzetstukken klikken er heel makkelijk op en blijven op hun plek."

Voor de coupe van Thijs gebruikt hij de fading blade en een opzetstuk dat het haar aan de zijkanten voor een paar millimeter gedekt laat en toch strakke contouren kan maken.

Frank is zeer te spreken over de Genio Pro Fading Edition van Moser. "Deze tondeuse is multi-inzetbaar, je kunt er bijvoorbeeld ook mee slicen of uitdunnen.", vertelt hij.

Ook zijn de accu's verwisselbaar (standaard worden 2 accu's meegeleverd), dus bij gebruik in de salon kom je nooit meer met een lege accu te zitten. De speciale XXL accu gaat zelfs 3 uur mee.

De Genio Pro ligt lekker in de hand, de gewichtsverdeling is heel goed. Dat voorkomt ook eventuele pols- en schouderklachten. Frank noemt Moser een ondergewaardeerd merk: "Meestal komen kappers bij de geijkte producten uit, maar Moser zou zeker vaker gebruikt moeten worden. Voor de kwaliteit die je krijgt, zijn de tools prima geprijsd."

Ook voor thuisgebruik is de Genio Pro een superproduct. Dat komt mede door de verwisselbare accu's en de eenvoudige reiniging. Zo heb je ook thuis altijd een opgeladen en schone tondeuse.

Stap 2: Knippen

Moser is een ondergewaardeerd merk dat vaker gebruikt zou moeten worden.

Frank

Voor het langere haar bovenop gebruikt Frank de schaar. Hijzelf houdt ervan om tondeuse en schaar af te wisselen, maar hij kan zich ook voorstellen dat je hiervoor ook de Genio Pro gebruikt, maar dan met het Texturizing snijmes. Dit is beter geschikt voor langer haar. Het gebruik van een tondeuse heeft als bijkomend voordeel dat het ergonomisch makkelijker te gebruiken is voor kappers die kampen met RSI of polsproblemen.

Stap 3: Trimmen

Voor de strakke contourlijnen wordt de Moser Chromini Pro2 gebruikt. Ook bij de zijkanten gebruikt Frank deze trimmer voor een mooi overlopende fade.

Stap 4: Shaver

Voor de nekharen is de Mobile Shaver van Moser ideaal. Frank: "Hiermee haal je de korte nekharen weg zonder dat dit irritatie oplevert, want niet iedereen kan tegen een mes. Deze tool is oplaadbaar, zeer licht en handzaam. Daarom is het ook een van de bestsellers in de salon. Niet alleen voor de nekharen is de Mobile Shaver handig, maar ook om bijvoorbeeld mee te nemen op reis als compact scheerapparaat."

De accu gaat 45 minuten mee, meer dan voldoende dus voor een scheerbeurt!

Stap 5: Droogföhnen

Tenslotte gebruikt Frank de Moser Edition Pro om het haar droog en in model te föhnen. Daarvoor verdeelt hij een klein beetje pommade in het haar en vervolgens brengt hij het kapsel in model met zijn handen en een föhn. Het fijne van dit model is dat er een lange hals aan zit, waardoor het handig is om krullend haar volume te geven. Bovendien is het een krachtige föhn die lekker in de hand ligt.

Het resultaat

Het resultaat is een eigentijdse coupe met strakke contouren, maar niet al teveel opgeschoren aan de zijkanten en met voldoende volume bovenop het hoofd.

Thijs kan voorlopig weer vooruit en is heel blij met het resultaat!

Thijs: "Vanavond vier ik mijn verjaardag en ik vind het top dat ik er dan weer goed uitzie. Dit kapsel is helemaal perfect!"

Advies voor thuis

De coupe van Thijs is gemakkelijk in onderhoud. Hij wast zijn haar meestal elke dag en volgens Frank kan dat geen kwaad bij kort haar. Verder adviseert Frank een pommade om het haar iets in model te houden en voor een mooie glans.

Thijs krijgt de Moser Mobile Shaver mee om thuis zijn nekharen en contouren bij te houden totdat hij over een week of 4 weer toe is aan een bezoekje bij Franx Hairclub!

De filosofie & belofte Moser

MOSER is een traditioneel Duits merk dat al 75 jaar bestaat en nu onderdeel is van de Wahl Clipper Corporation (USA).

De professionele met precisie geslepen snijmessen worden ontwikkeld en geproduceerd in het Zwarte Woud in Duitsland. De diverse snijmessen hebben verschillende eigenschappen, kniplengtes, knipeffecten en garanderen allemaal uitstekende knipprestaties. Ze maken van elke MOSER tondeuse de ideale tool voor de kapper.