Home Skinimalism: de 2022 grooming trend voor mannen
Solutions

Skinimalism: de 2022 grooming trend voor mannen

Skinimalism is een trendy woord voor een minimalistisch skincare routine, waardoor de huid krijgt wat het nodig heeft. Deze trend past perfect bij mannen, die vaak nog minder tijd voor hun huidverzorging willen vrijmaken dan vrouwen. Volg deze 3 stappen en jouw huid komt niets tekort!

De mannenhuid is anders dan van vrouwen en dat komt door hormonen. Een mannenhuid is over het algemeen dikker en iets grover. Bovendien hebben mannen eerder last van een vette huid.

Een ander verschil is dat de meeste mannen zich elke dag scheren waardoor de huid iets wordt geëxfolieerd, maar waardoor er ook kans is op ingegroeide haartjes. Om die redenen is het heel belangrijk dat mannen hun huid goed verzorgen.

Minimalisme kan, maar dan wel met de juiste producen: skinimalism anno 2022! Kies voor kwaliteit over kwantiteit. Dat is de de 2022 grooming trend voor mannen! Om zeker te weten dat je de huid goed verzorgt, kun je deze 3 stappen aanhouden:

Stap 1: reinigen

Skinimalism: de 2022 grooming trend voor mannen

Was je gezicht goed, vooral als de huid neigt naar vettigheid. Geef daarbij de voorkeur aan duurzame producten. De Ritual Face Cleanser van Triumph & Disaster is gemaakt van natuurlijk ingrediënten zoals Tamanu olie, pepermuntolie en droogt de huid niet uit.

Knijp een beetje uit de tube en laat het schuimen op je gezicht met masserende bewegingen. Vervolgens goed afspoelen met water en je gezicht is brandschoon, maar niet te droog!

Stap 2: hydrateren

Als je je scheert, doe dat dan nadat het gezicht is gereinigd. Gebruik daarvoor een milde scheercrème zoals deze 'Old Fashioned' scheercreme. Daarna kun je het gezicht hydrateren met een moisturizer die bij he huidtype en behoefte past.

De Dark Moon Hydrating Cream is een hydraterende crème, die de productie van collageen stimuleert waardoor de huid jonger oogt. De crème zorgt bovendien voor een diepe hydratatie. Breng het dun aan, a little goes a long way!

Stap 3: beschermen

Als laatste stap breng je een zonnefilter aan. Dit is heel belangrijk en sla deze stap dan ook nooit over, ook niet als de zon niet schijnt! De No Dice Sunscreen SPF 50 is voor 87% natuurlijk en is vrij van gedenatureerde alcohol. Je kunt deze crème altijd gebruiken, want hij is niet vet en laat geen witte waas achter. Een must om je routine mee af te sluiten!

Trouwens, ook als je een donkere huid hebt is het slim om deze stap niet over te slaan. Een donkere huid is misschien beter beschermd tegen verbranding, maar kan snel last hebben van hyperpigmentatie.

Dat was alles! Skinimalism wordt dé 2022 grooming trend voor mannen!