Home Salon & product experience | Curl Treatment PureLou
Hair solutions

Salon & product experience | Curl Treatment PureLou

Liselot komt aan bij PureLou, een natuurlijke kapsalon in de mooie Wilhelminastraat in Breda. PureLou is een conceptstore die gespecialiseerd is in krullen. Het eerste gedeelte van de store bestaat uit een koffiebar en een winkelgedeelte. En achterin is de warme en moderne salon van krullenexpert Milou de Nijs. De open ruimte is uitnodigend en de vers gebrande koffie heerlijk! Liselot heeft zin in voor de gepersonaliseerde behandeling die ze gaat krijgen.

Liselot heeft een uitgroei en is gekleurd met een natuurlijke verf (tenminste, dat denkt ze) omdat ze erg snel last heeft van haar hoofdhuid. Haar krullen hebben niet de gewenste veerkracht.

De filosofie & belofte van PureLou

PureLou staat voor een volledig natuurlijke kijk op haar en lifestyle. Als eco-friendly kapsalon, gespecialiseerd in krullen, staan wij garant voor de meest gezonde, groene en natuurlijke behandelingen voor jouw haar én voor het milieu. Met onze zorgvuldig geselecteerde producten realiseren we een verbluffend eindresultaat.

Het is absoluut niet meer nodig om met chemische & schadelijke stoffen te werken om het beoogde eindresultaat te behalen. Wij werken daarom altijd met eco-gecertificeerde producten voor dagelijkse haarverzorging, haarkleuringen en hoofdhuidtherapie.

Uitleg professionals

Eigenaresse Milou is verantwoordelijk voor de intake, knippen en kleuren en Nelie doet de styling en geeft het zeer belangrijke productadvies.

Milou kijkt naar haar gezichtsvorm, teint en hoofdhuid van Liselot en legt uit: "Vaak denk je dat als een merk 'natuurlijk' is dat het wel goed zit. Maar als er bij het kleuren een developer gebruikt wordt dan werk je nog steeds met chemie. Een plantkleuring wordt aangemaakt met water en heeft een verzorgde werking op hoofdhuid en haren. Sterker nog, hoe vaker je kleurt met een plantkleuring, des te sterker wordt je haar."

Milou

Met een plantkleuring kun je minder warm kleuren en dat is precies wat bij Liselot past.

Milou

De Curl Treatment in 4 stappen

Stap 1: Detox

Eerst wordt er een detox (de D-tox van Terre de Couleur) geadviseerd om zoveel mogelijke giftige resten uit het haar te verwijderen.

De D-tox wordt vervolgens gemengd en dan met de kwast aangebracht op de hoofdhuid en afgedekt met een mutsje.

De D-tox wordt ingemasseerd en gewassen met de Terre de couleur Shampoo Neutre.

De detox voelt aangenaam en kalmerend aan ondanks mijn geïrriteerde hoofdhuid.

Liselot

Milou: "Als je kijkt naar reacties en huid- en haartypen is een goede ingrediëntenkennis de basis van je professionele advies. Want greenwashing blijft een zorgelijke ontwikkeling."

Stap 2: Knippen

Een goede knipbasis is essentieel voor een goede krul.

Milou

Milou heeft zelf een speciale kniptechniek ontwikkeld voor krullend haar en deze gaat ze ook toepassen bij Liselot. Deze merkt meteen dat het knippen (lees: inknippen en sliden van het  haar) heel anders verloopt dan ze gewend is. Milou legt geduldig uit hoe ze steeds blijft kijken naar de vorm van het hoofd en hoe de krullen vallen.

Stap 3: Plantaardige kleuring

Na het knippen is het tijd voor de plantkleuring. PureLou werkt met 4 verschillende merken, afhankelijk van het resultaat dat ze willen behalen. Nu kiest Milou voor twee merken (Terre de Couleur en Chromalya) die ze mengt. Dat kan prima omdat het plantaardig is. Met water en een garde wordt het mengsel in een porseleinen schaal gemengd tot de juiste substantie. Het mengsel wordt met een kwast dik ingezet. De beoogde zandkleur heeft een inwerktijd tussen de 10 en 45 minuten.

Milou vertelt tijdens het wachten: "Een plantkleuring werkt nog 2 dagen na de behandeling door. Na het uitspoelen (dit moet grondig gebeuren om alle harde klei korreltjes te verwijderen) zie je een gele gloed over het haar komen, maar deze verdwijnt snel. Liselot ervaart ook na twee dagen een volle mooie kleur en weet dat de kleur langzaam zal vervagen waardoor ze geen harde uitgroei zal hebben.

De enige echte groene kleuring is een plantkleuring.

Milou

Liselot “Ik dacht dat ik al natuurlijk kleurde, maar na deze plantaardige kleuring - die ik zonder hoofdhuidproblemen ervaar - weet ik dat ik het mis had.”

Nelie neemt het over en na het grondig uitspoelen met conditioner wordt geen shampoo gebruikt, waardoor de natuurlijke plantaardige kleuring zo lang mogelijk kan blijven doorwerken.

LEES OOK: 5 VRAGEN AAN Nelie Bloembergen

Daarom wordt Liselot geadviseerd om het haar minimaal 2 dagen niet te wassen. Nat maken mag wel. Nelie dept het haar niet af met een gewone handdoek zodat het haar zo nat mogelijk blijft om de stylingproducten erin te doen. Hierdoor gaan de krullen niet onnodig pluizen. Nelie knijpt nog met een special doek in het haar maar wrijft absoluut niet.

Stap 4: Styling

PureLou heeft een 3-stappenplan ontwikkeld om de haarproducten in de salon en thuis goed in het haar te verdelen.

Nelie adviseert om nooit te bezuinigen op styling. Als je haar goed in de krul gesealed is, is de houdbaarheid van je kapsel ook groter. Het haar wordt nu even onder de droger gezet voordat Nelie het gaat föhnen.

Nelie: "Belangrijk is dat je een föhn met diffuser gebruikt die niet hard blaast en een koude stand heeft." Ze legt uit dat de föhn stilgehouden wordt totdat het haar bijna droog is. Daarna kun je het dan gewoon laten drogen aan de lucht. De stappen in de salon zijn hetzelfde als voor thuis.

Het resultaat

Het resultaat zijn harde krullen die je door met je vingers erin te bewegen wat opent voor het verbluffende eindresultaat.

Liselot wist niet dat ze zoveel krullen had!

Advies voor thuis

Liselot krijgt de producten die in de salon zijn gebruikt ook mee voor thuisgebruik. Dat is de detox set Terre de Couleur rouge voor het reinigen van het haar en de hoofdhuid..

Ook krijgt ze alle stylingproducten mee (zie hieronder) en vertelt Nelie haar hoe ze deze het beste kan aanbrengen..

  1. Terre de Couleur Intensive Balm. Knijpen, knijpen en nog eens knijpen in je krullen is het advies!
  2. Chromalya Creme Styling wordt daarna aangebracht. Dit product geeft enorme stevigheid aan het haar. Tijdens het aanbrengen moet Liselot voorover zitten terwijl het haar nog echt nat is.
  3. Daarna wordt Marlie Bio Gel aangebracht. Liselot ervaart een knisperend geluid en dat is het teken dat de producten werken vertelt Nelie.
  4. Als laatste (finishing) stap wordt Chromalya Gelee Curl in het haar gebracht.

De volgende dag maakt Liselot haar krullen iets nat en zo activeert ze weer de stylingsproducten. De komende dagen gaat ze lekker experimenteren en haar ervaringen bijhouden met de thuisproducten. Hierover kunnen jullie binnenkort de Tried&Tested lezen!