Home Next Hair Guru
Events & Awards

Next Hair Guru

We krijgen er vanaf morgen een nieuwe reality show bij! De wedstrijd voor de beste haarstylist van Nederland. We kennen dit soort programma’s al voor modellen, modeontwerpers of amateurkoks. Nu is het dus de beurt aan kappers om te laten zien hoe vakkundig en creatief ze zijn. Net 5 komt 1 november met The Next Hair Guru op de buis.
Een paar weken geleden was ik bij de perspresentatie en daarom heb ik de 1e aflevering al gezien. Ik zal niets verklappen maar leuk was het wel. We zien een soort lofachtige fabriekshal vol kandidaten die gaan strijden om de titel. De uiteindelijke winnaar krijgt dan ook wel wat: met sponsor Keune internationale workshops en shows doen, een covershoot in de Glamour en overal introducties in de glamourwereld van high fashion & beauty. Welke kapper droomt daar niet van?
Het programma wordt gepresenteerd door een van onze bekendste haarstylisten, Ilham Mestour. Ze werkte voor talloze vrouwen glossy’s en sterren met klinkende namen als Doutzen Kroes, Ilse de Lange en Yfke Sturm. Sol Wortelboer is de andere presentator en niemand minder dan Karin Swerink, hoofdredactrice van Glamour Nederland gaat samen met Ilham bepalen welke kandidaten goed genoeg hebben gepresteerd om door te mogen gaan. De tools worden geleverd door Carmen en de producten door Keune. Je ziet de logo’s van deze sponsors daarom regelmatig in beeld. Maar Ilham is toch wel de spil. Ze is streng, stelt hoge eisen maar is door haar vakkennis ook heel motiverend. Als ik afga op wat ik bij één aflevering heb gezien, doet ze het super!
De eerste afleveringen vallen er steeds veel kandidaten af. Dit zijn nog steeds de auditieronden. Pas na aflevering 4 wordt het echt spannend en komen er proeven waarbij steeds een duidelijke winnaar is. WieWatHaar gaat na elke aflevering de winnaars vragen hun haartips met ons te delen.
Tijdens het pers-event sprak ik met verschillende deelnemers. Een korte indruk:
Felitiawerkt als kapster bij Salon Jet Set in Rotterdam en doet mee doordat een collega haar heeft opgegeven. Als klein meisje wilde ze al kapster worden. Felitia heeft ervaring met verschillende haartypen, zowel Europees als black hair. Ze was toe aan een nieuwe impuls en haar droom is om echt een haarstylist te worden. Ze is niet zenuwachtig maar benadert haar deelname met de filosofische houding “ik zie wel wat er gebeurt”.
Eduard werkt 3 dagen per week in een salon en daarnaast als freelance stylist (www.eduardmeijerink.com). Zijn motto is om kappers bewust te maken dat er meer mogelijk is dan alleen maar knippen. Hij vindt dat er te weinig aandacht wordt besteed aan educatie binnen de salons. De zus van Eduard zag de commercial op Net 5 en heeft hem overgehaald om mee te doen. Zijn droom is om als haarstylist in de internationale modewereld te werken.
Marcwerkt bij Salon B in Amsterdam en is vanaf zijn 12e al gepassioneerd over het kappersvak. Hij doet mee omdat dit het 1e haarstylist programma in Nederland is waar alle aspecten van het kappersvak aan bod komen. Hij houdt van gezond en sexy haar en is vooral goed in het stijlen. Hij wil uiteindelijk graag werken voor fotoshoots en ziet dit als een kans om door te breken.
Jeanette zag de clip op tv en had iets van “nu of nooit”. Ze heeft haar eigen kapsalon, Bits Hair & More in Assen maar wil meer backstage werk voor fotoshoots gaan doen. Het gaat haar naast het winnen ook vooral om de ervaring. “Als je niet tegen kritiek kunt, kun je beter niet meedoen”. Ze is de oudste kandidaat en heeft daarom al veel ervaring in de kapperswereld. Haar kracht ligt in het omgaan met mensen en het geven van goed advies.
Robert heeft jarenlang voor theaterproducties gewerkt. Als kind was hij nooit met het kappersvak bezig maar toen hij eenmaal de kappersopleiding had gedaan, was hij niet meer te stoppen. Zijn kracht ligt in het maken van mooie kapsels, het liefst met lang haar. Robert is nu eigenaar van Hoofdbureau in Amsterdam. Hij is heel gemotiveerd en gaat helemaal voor de titel.