Home Healthy relaxed hair
Hair solutions

Healthy relaxed hair

Sinds mijn tienerjaren relax ik mijn haar. Ik was zeker geen vreemde wanneer het ging om the creamy crack. Ik dacht er vroeger zo makkelijk over, dat wanneer mijn haar was gegroeid, moest ik het gelijk relaxen. Mijn haar moest te allen tijde steil zijn. In mijn ogen was mijn haar alleen handelbaar als ik het relaxte, wat natuurlijk niet waar is. Maar zoals de meeste dames wist ik niet beter.

Hair-Journey-relaxed-hair

Naast het relaxen van mijn haar hield ik ook ervan om mijn haar te verven. Oh wat hield ik van verven! Mijn eerste kleur was rood, hiervoor moest ik natuurlijk eerst mijn haar blonderen. Wanneer de kleur was uitgegroeid ging ik weer over naar zwart, maar voor je het wist miste ik m’n rode haartjes en ging het weer verven. En zo bleef ik maar doorgaan, relaxen, verven, relaxen, verven.

relaxed-hair

Ondanks dat mijn haar groeide was ik niet tevreden met mijn haar. Mijn haar groeide nooit verder dan mijn schouders. Ik moest het vaak knippen, vanwege gespleten punten en ongelijke lengtes. Ik was een beetje down en wist niet wat ik aan moest met mijn haar. Ik kan herinneren dat ik foto’s van mijn jeugd aan het doornemen was en aan mezelf vroeg ‘waar is mijn dikke, volle haar gebleven?’.


Uitgelicht: Glansspray


Ik begon informatie op te zoeken over de verzorging van relaxed haar. De informatie die ik aantrof was geweldig, er ging een wereld voor me open. Ik kwam terecht op een YouTube kanaal van een dame met relaxed haar. Haar haar was lang en het was gezond. Ik was zo verbaasd, want men geeft altijd dat je geen gezond haar kunt hebben als je relaxt.

healthy-relaxed-hair

Door de nieuwe bevindingen ben ik in april, 2010 begonnen met een ‘Healty Hair Journey’ en ik ben zo blij dat ik deze stap heb genomen. Wat is een Healthy Hair Journey? Het woord ‘healthy’ zegt het al, je haar op een gezonde manier verzorgen. Je haar doelen, zoals dikker, glanzend, langer haar kan je krijgen, het gaat allemaal erom ‘hoe verzorg je je haar’ en consequent zijn. 

Ladies, het is mogelijk om relaxed te zijn en alsnog gezond haar te hebben. In mijn volgende post ga ik meer uitleg geven over mijn ‘ Healthy Hair Journey’, wat houdt het in en hoe het een routine voor me is geworden. 

Dit is een bijdrage van Emelia. Ze heeft zelf een blog: eemsdiary.com. Even voorstellen: Ik ben Emelia en ben hier om mijn ’hair journey’ met jullie te delen.  Wanneer het gaat om haar, wordt er vaak  aan me gevraagd ‘ben je natural of relaxed?’  En met trots zeg ik altijd relaxed. Dit is mijn eigen keuze en ben er tevreden mee. In de afgelopen 3 jaar is mijn grootste focus geweest om mijn haar gezond te houden en dit begon allemaal door ‘my healthy hair journey.