Home New Talent Global Creative Awards
Events & Awards

New Talent Global Creative Awards

Britt (22) won vorig jaar zilver bij de New Talent Colorist of the Year van de Global Creative Awards tijdens Kao Salon Virtual Experience. Wij spraken haar over deze award, haar passie en wat dit jonge talent nog meer wil bereiken.

Britt heeft na haar 3-jarige opleiding aan het Drenthe College in Emmen (niveau 3) nog een jaar salonmanagement gedaan, terwijl ze al werkte bij Twins Hair & Beauty in Dalen. In totaal is Britt nu 6 jaar werkzaam in het kappersvak en inmiddels is ze 2 jaar klaar met haar studie. Maar volgens de leergierige Britt ben je in het kappersvak nooit klaar met leren!

New Talent Colorist of the Year van de Global Creative Awards tijdens Kao Salon Virtual Experience

Zilveren award

Als je zoiets wint, dan gaat er heel veel door je heen! Als klein meisje van 7 wist ik al dat ik kapster wilde worden en vanaf het moment dat ik op mijn 15e bij Twins Hair & Beauty begon te werken, heb ik naar het winnen van een wedstrijd toegewerkt.

Het is echt een droom die uitkomt, het is een onbeschrijfelijk gevoel. De eerste keer dat ik meedoe aan een internationale wedstrijd en meteen in de prijzen!

Voorgevoel

Mijn collega's hadden wel het gevoel dat mijn inzending heel goed was, maar ik was toch wel zenuwachtig. Wat de anderen mij wel steeds meegaven was dat ik tevreden moest zijn met het beeld en helemaal achter mijn werk moest staan. Dan maakt het eigenlijk niet uit wat de uitslag is, want dan bent er zelf blij mee. Maar al was ik tevreden, ik vond het toch spannend of anderen mijn inzending net zo mooi zouden vinden als ikzelf.

Deze overwinning heeft me veel zelfvertrouwen gegeven

Meedoen tijdens corona

Het was wel heel anders om mee te doen. Normaal gesproken mag je naar het land waar de internationale uitreiking wordt gehouden als je in eigen land eerste bent geworden. Helaas kon dat nu niet. De ervaring en naamsbekendheid is nog steeds supergaaf, maar als ik dan verhalen van collega's hoor over andere jaren, dan mis ik dat wel.

Ik heb geleerd om mijn eigen gevoel te volgen

Begeleiding

Mijn werkgevers hebben mij heel goed begeleid. Zij hebben al zoveel ervaring en zij vinden het heel belangrijk dat de volgende generatie hun passie kunnen tonen. Samen hebben we beelden opgezocht en kleuren uitgeprobeerd en daaruit is dit beeld totstandgekomen.

Wat ik heb geleerd is dat je je eigen gevoel moet volgen en niet zomaar moet doen wat iemand anders zegt. Het is tenslotte wel jouw foto, jouw creatie. Vanuit Goldwell kregen we te horen dat we zo creatief mogelijk mochten zijn, er waren dit keer vrij weinig regels.

Dat kwam ook doordat er al zoveel beperkingen waren in verband met corona.In die zin werden we wel gestimuleerd om echt out of the box te denken.

Meer zelfvertrouwen

Het winnen van deze award heeft me veel meer zelfvertrouwen gegeven op de werkvloer. Ook heeft het me een aantal nieuwe vaste klanten opgeleverd en het heeft me naamsbekendheid gegeven. Het winnen van zo'n wedstrijd opent echt deuren voor je.

Ineens waren er mensen die alleen door mij geholpen wilden worden. Dat was daarvoor nog nooit gebeurd. Als je nog jong bent, denken veel mensen dat je maar net komt kijken en dan vragen ze zich af of je wel wat kunt. Na het winnen van deze prijs is dat wel veranderd.

De inzending

Ik heb een gigantische passie voor lang haar en ben gek op kleur, dus toen ik te horen kreeg dat ik mee mocht doen en mijn eigen idee uit mocht werken, wist ik meteen dat ik met deze elementen iets wilde.

Ik wilde graag laten zien dat je zowel vorm als textuur in lang haar heel mooi kunt creëeren. Het hoeft niet gekker dan gek, het kan ook gewoon een superstrak en sterk beeld zijn. Dat wilde ik laten zien en dat is gelukt!

Blijf leren!

Wat ik jonge kappers mee kan geven is: volg je eigen gevoel, blijf creatief en blijf leren! Want als ik naar mijn oude klas kijk, waren er meiden die dachten dat iets niet voor hen was weggelegd. Ik geloof daar niet in.

Als je maar blijft doorleren, is heel veel mogelijk. Want in het kappersvak is er nooit een moment dat er niets meer te leren valt. Je moet je altijd blijven doorontwikkelen.

EXTRA SEMINARS

Wil jij ook mee doen aan de Global Creative Awards? Schrijf je dan in voor de Be Prepared For The Challenge seminars en boek een fotoshoot. Samen met stylist Agnes Westerman en fotografe Petra Holland zet je jouw eigen editorial modellen op de foto voor de Global Creative Awards 2022.

Voor meer informatie over de Global Creative Awards: https://globalcreativeawards.com/nl. Voor meer informatie over de seminars, neem contact op met je Kao sales vertegenwoordiger of mail naar:

Nederland: education.nl@kao.com

België: education.be@kao.com

MEER INFO

LEES OOK: Kapster Agnes Westerman over geluk