Home Met deze producten geef je jezelf een beautybehandeling thuis
Huidweetjes

Met deze producten geef je jezelf een beautybehandeling thuis

Lekker naar de schoonheidssalon om even in de watten gelegd te worden, even een momentje voor jezelf pakken en kletsen tegen jouw favoriete schoonheidsspecialist. Gelukkig kan het weer sinds vandaag. Maar ook thuis kun je jezelf lekker tussendoor verwennen. Dus hoe geef je jezelf een gezichtsbehandeling thuis? Lees snel verder hoe je thuis dat perzikhuidje creëert!

1. Ontspan

Creëer een fijne omgeving thuis. Zet een relaxing playlist op, doe een grote haarband om en dim het licht (of doe kaarsjes aan). Zorg ervoor dat je niet gestoord kan worden. Laat je kids of partner even weten dat je een momentje voor jezelf gaat nemen.

2. Reinig de huid

Breng een cleanser aan en masseer dit twee minuutjes zachtjes in. Spoel dit vervolgens af met lauw of warm water. Klaar? Dan zijn we klaar voor de behandeling!

3. Scrub

Verwijder de oude huidcellen door het gezicht te scrubben. Zo maak je de huid glad en glanzend en verminder je oneffenheden zoals pukkeltjes en puistjes. Het beste is om je gezicht minstens een keer per week te scrubben. Let op de korrel van de scrub, des te grover de korrel, des te minder vaak je de scrub kan gebruiken. Masseer zachtjes deze scrub in laten deze een aantal minuten inwerken. Ook deze spoel je vervolgens af met lauwwarm water.

4. Stoom

Heb je weleens een stoombadje genomen als je verkouden was? Dit stomen is ook erg goed voor het openen van je poriën. Verwarm wat water met een geurende olie erin, giet het water in een bak en ga met je gezicht erboven hangen (een warme douche kan ook). Doe dit met een grote handdoek over je hoofd en stoom vijf à tien minuten. Droog vervolgens je gezicht. Nu kun je eventueel met een schone tissue puistjes of mee-eters uitknijpen. Doe dit zo min mogelijk zelf en laat dit zoveel mogelijk over aan de expert als je een afspraak hebt in de salon. Je wilt namelijk geen littekens creëren. Dus let op: alleen waar het echt kan én dan nog heel voorzichtig. Mocht je een hoge pijngrens hebben, dan kun je ook je wenkbrauwen even bij plukken met een pincet.

5. Masker

Reinig het gezicht weer even voor je het masker aan gaat brengen en zorg dat je gezicht droog is. Breng vervolgens het masker aan met een kwast (voor het echte beauty gevoel). Zo kun je het mooi egaal verdelen over de huid. Ga lekker liggen en leg oog pads op je ogen voor het maximale ontspannende gevoel. Laat het tien minuten inwerken en haal de pads van je ogen en het masker van je gezicht met een warme handdoek.

6. Serum

Wanneer het masker van het gezicht is en de huid weer schoon en droog is het lekker om even een serum aan te brengen. Van dit fijne product heb je maar één pompje nodig. Verdeel dit over je gezicht. Het vochtgehalte van je gezichtshuid raakt zo weer lekker op peil.

7. Crème

De behandeling zit er (helaas) bijna op. Ben je al lekker ontspannen? Dan is het nu tijd om een crème aan te brengen. Kies voor een die bij het huidige tijdstip past. Begint de dag net? Kies dan voor een voedende dagcrème. Het is extra goed voor de huid als je deze nu wat rust gunt. Als je niet meer de deur uit hoeft, probeer dan geen make-up aan te brengen. Ga je lekker relaxed naar bed? Kies dan voor een nachtcrème en word de volgende dag als herboren wakker. De huid onder je ogen is heel dun, dus voor een optimaal resultaat is het fijn om nog een goede oogcrème aan te brengen.

Hoe vond je deze spa at home? Kun je er nu weer even tegenaan tot je weer terecht kunt bij jouw favoriete beautysalon? Houd vol!

Cover: Sunny Ng

Lees ook waarom houtskool zo goed is voor je huid!