Home Koud water voor een strakke huid?
Huidweetjes

Koud water voor een strakke huid?

Nu de koude dagen weer voor de deur staan en de gasprijzen zo stijgen, is het misschien zo gek nog niet om de verwarming wat lager te zetten en de voordelen van kou te omarmen! Want met kou kun je acne, eczeem, psoriasis en zelfs reuma behandelen, zegt Cryotherapie expert Sandra Aldering.

Sandra Alderding, al 8 jaar werkzaam met cryotherapie. Sandra kwam erachter dat kou ook vele voordelen heeft voor je huid en je welbevinden. Lees hier waarom je koud water en een lagere temperatuur zelfs zou moeten verwelkomen.

7 redenen om het (even) koud te hebben!

1. Kou stimuleert je huid

Koud weer kan een droge huid veroorzaken, maar is tegelijkertijd goed voor je huid. Koude temperaturen stimuleren je bloedsomloop. De bloedvaten voeren voedsel en zuurstof aan en spelen een grote rol bij de temperatuurregeling van het lichaam. Daarom is het altijd een goed idee om de verwarming in je slaapkamer helemaal uit te zetten en te slapen met een raam open!

2. Was je (gezichts)huid met koud water

Warm water kan je gezichtshuid uitdrogen. Je poriën gaan open staan en te veel van de huidoliën worden weggespoeld. Daarom is het slim om je huid met koud water te wassen. Door de kou zal je huid harder moeten werken om weer op temperatuur te komen, waardoor de bloedcirculatie toeneemt. Het gevolg is dat de huid strakker zal worden.

Dat geldt ook als je een koude douche neemt. De huid verstrakt en cellulitis wordt makkelijker afgedreven. Het huidweefsel zal sneller wordt voorzien van voedingsstoffen en zuurstof. Met een betere bloedsomloop zullen afvalstoffen je lichaam sneller verlaten wat ervoor zorgt dat je organen beter functioneren.

3. Kou zorgt voor een geluksgevoel

Als je onder een koude douche staat, ervaar je vaak een schrikreactie. Hierdoor komt er adrenaline vrij. Je hartslag en je ademhaling gaan omhoog en je hersenen gaan meteen werken. Probeer dan eens de spanning los te laten en er zullen gelukshormonen vrijkomen. Een koude douche is een letterlijke en figuurlijk verfrissend. Het is goed voor de bloedsomloop, het stimuleert het immuunsysteem en vermindert ontstekingen. Cryotherapie kan hetzelfde effect teweegbrengen, maar met een koude douche is dit voor iedereen bereikbaar!

4. Kou zorgt voor vetverbranding

Kou zet het lichaam aan om bruin vet te verbranden. Bruin vet bevat namelijk eiwitten die het lichaam nodig heeft om warm te blijven. Zet de thermostaat wat lager en je zet het bruin vet al aan het werk.

5. Koud water vermindert acne

Als je je huid afspoelt met koud water, zullen de poriën zich sneller sluiten. Hierdoor krijgt vuil geen kans meer om in de poriën en dat voorkomt puistjes en acne.

Bron: Treatwell.com