Home Waarom is houtskool zo goed voor je huid?
Huidweetjes

Waarom is houtskool zo goed voor je huid?

Een paar jaar geleden is de houtskooltrend overgekomen uit Amerika, waar dit al super populair was. Het ziet er zwart en onaantrekkelijk uit, waardoor het in eerste instantie gek voelt om op je tanden of om op je gezicht te smeren. Toch zijn houtskoolproducten erg goed voor de huid. Waarom? Het geeft als het ware een detox effect, omdat het absorberend werkt. Zo gaat het bijvoorbeeld met tanden poetsen een slechte adem tegen, en op je huid werkt het tegen acné, mee-eters, een rokershuid en ga zo maar door! Eindeloze voordelen dus.

Je kunt houtskool natuurlijk loskopen in een natuurwinkel, maar er zijn tegenwoordig zoveel fijne varianten van producten waar houtskool in verwerkt is. Zo weet je zeker dat je en goede hoeveelheid gebruikt en het gewenste effect krijgt. Zo heeft het Koreaanse merk Eborian een fijne lijn van houtskool producten. Oprichters Hojung Lee en Katalin Bereny vertalen samen Aziatische skincare expertise naar beauty en therapeutische rituelen voor de hele wereld. En daar past dit nou perfect tussen!

Dit zijn onze 3 favorieten:

1. Erborian Charcoal Konjac Sponge
Laat de spons 3 minuten lang water opnemen, zodat de spons vochtig en zacht is. Knijp het overtollige water lichtjes uit en masseer zachtjes over het gezicht en lichaam met cirkelvormige bewegingen, ook mogelijk in combinatie met een cleanser. Spoel het gezicht af na gebruik en laat aan de lucht drogen. Hoe fris voelt je gezicht nu?

2. Erborian Black Cleansing Oil
Masseer de olie in op een droog gezicht, ogen en lippen met de vingertoppen, in cirkelvormige bewegingen. Afspoelen met lauw of warm water.

3. Erborian Black Scrub
Breng een fijne laag scrub aan op de droge huid en laat het 3 minuten intrekken. Masseer het gezicht met natte handen en spoel het daarna af met water. Gebruik een of twee keer per week. Kijk wat jouw huid nodig heeft.

Toch niet zo’n fan van de houtskooltrend? Dan hebben zij ook hele fijne andere producten met natuurlijke ingredienten, zoals bijvoorbeeld ginseng, gember of bamboe.