Home Hoe reinig ik het beste mijn gevoelige huid?
Huidweetjes

Hoe reinig ik het beste mijn gevoelige huid?

Heb je een gevoelig huidje, maar wil je deze wel grondig reinigen? Een gevoelige huid is snel geïrriteerd en kan dan rode vlekjes vertonen en dat wil je natuurlijk niet! Lees verder hoe jij jouw tere huid het beste kunt reinigen.

SOLUTIONS voor reiniging gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt, weet je hoe deze snel trekkerig kan reageren bij het reinigen. Het gevoelige huidtype is - meer dan andere huidtypes - gebaat bij een reiniging die de huidbarriére intact houdt. Maar hoe ontstaat een gevoelige huid?

Oorzaken van een gevoelige huid

Een gevoelige huid kan een fase zijn en ook weer overgaan, maar soms kun je er je hele leven last van hebben. Deze factoren kunnen een gevoelige huid veroorzaken;

  1. Je omgeving - lage luchtvochtigheid ('s winters als de verwarming aanstaat), extreme temperatuurschommelingen en luchtvervuiling kunnen zorgen dat je huid extra gevoelig is.
  2. Levenstijl - ongezonde voeding, roken en overmatig alcohol gebruik zijn niet goed voor je huid, maar dat wist je al! Maar ook blootstelling aan de zon en stress kunnen een gevoelige huid veroorzaken.
  3. Uitdroging - het is slim om elke dag voldoende water te dringen. Als de huid onvoldoende gehydrateerd wordt, kan de huidbarriére worden aangetast en dit kan weer een gevoelige huid als gevolg hebben.
  4. Verkeerde producten - verzorgingsproducten die ingrediënten bevatten waar je huid allergisch voor, kan de oorzaak zijn van een gevoelige huid. Daarom is het slim om goed op te letten wat je op je huid smeert! De producten van Pier Augé werken met huideigen stofjes, die zelfs de meest gevoelige huid kan verdragen.
  5. Sommige mensen hebben de pech om een huidaandoening te hebben, zoals eczeem of rosacea. Als je vermoed dat dit de oorzaak is van je gevoelige huid, kun je het beste een afspraak maken met een dermatoloog om dit vast te laten stellen voordat je zelf aan de slag gaat met producten.

De Huile Lactée is een reinigingsolie die geschikt is voor alle huidtypen, ook de gevoelige. De olie verwijdert alle make-upresten en overtollig talg en is heel mild. Als de olie in aanraking komt met water, verandert deze in een melkachtige emulsie die absoluut geen vettig residu achterlaat. De huid wordt heel schoon, terwijl de huidbarriere behouden blijft.

Erwin Broeren

Zo reinig je een gevoelige huid

Zorg dat je een geschikt product koopt dat geschikt is voor de gevoelige huid. Zoals je hierboven kunt lezen, kan een gevoelige huid veroorzaakt worden door luchtvervuiling, uitdroging en verkeerd productgebruik. Zorg daarom dat je de huid heel goed reinigt zonder deze uit te drogen.

Huile Lactee

Daarom is een olie reiniger zo fijn, want dan raakt de huid niet gedehydrateerd.De uitdaging is dan wel dat het product de huid echt goed schoonmaakt en geen productresten achterlaat. De nieuwe Huile Lactée van Pier Augé is ideaal om alle huidtypes mee te reinigen, met name de gevoelige huid.

Deze olie bevat o.a. abrikozenolie (revitaliseert) en macademia-olie (verzacht en herstelt) en is zeer gemakkelijk in gebruik. Breng 2 pompjes aan op de huid, voeg iets water toe en de olie zal veranderen in een milk. Spoel na het reinigen grondig af. De olie laat geen residu achter en na gebruik zal de huid heerlijk schoon aanvoelen, zonder dat deze trekkerig wordt.

Heb jij last van een gevoelige huid en wat denk je dat bij jou de oorzaak is?