Home Je huid is je canvas | 5 tips voor een mooie basis
Huidweetjes

Je huid is je canvas | 5 tips voor een mooie basis

Je huid is de basis van alle make-up, beschouw het als je canvas waar je op mag 'schilderen'. Maar helaas is niet iedereen gezegend met zo'n egale basis. Deze maand staat in het teken van ons thema #NOFILTER. Accepteer wat je hebt en zoek een beetje hulp bij de dingen die je minder mooi vindt. Lees deze tips voor een mooie basis, zodat je helemaal geen filters meer nodig hebt!

Door het ouder worden of als we niet zo gezond leven, kan de huid er vaal en dof uitzien. Te weinig slaap of een slechte doorbloeding kan blauwe kringen veroorzaken. Allemaal dingen die jouw huid minder laten stralen. Lees hier onze 5 tips voor een stralende huid:

1. Gebruik een UV-factor

Dit blijft toch regel nummer 1: voorkom huidveroudering door de zon en vooral nu het weer zomer wordt, is het belangrijk dat je elke dag een goede zonbescherming over je dagcrème aanbrengt.

MALIN+GOETZ

Deze SPF30 Face Moisturizer beschermt je huid tegen beschadiging door de zon. De groene thee anti-oxidanten hierin bieden je ook bescherming tegen giftige stoffen vanuit de vervuilde lucht en vrije radicalen. Deze hydraterende crème, die snel in de huid intrekt, is geschikt voor alle huidtypes, van droog tot vet, en zelfs de gevoelige huid. De (Malin+Goetz) SPF30 Face Moisturizer brengt de pH waarde van je huid in balans en bevat een natuurlijke geur en kleur.

2. Voldoende slaap

Slaap is misschien wel een van de meest onderschatte beautyrituelen. Zorg dat je minimaal 8 uur slaap per nacht hebt. Een nachtje doorhalen is af en toe misschien leuk, maar je huid betaalt er een hoge prijs voor. Een ander ding is als je kampt met slaapproblemen. Als dit lang aanhoudt en je bijne elke nacht wakker ligt, kun je het beste naar je huisartis gaan. Heb je last om in slaap te komen? Probeer dan eens een zgn. 'Pillow Spray', die helpen echt!

THIS WORKS

Deze Sleep Plus+ Troubleshooter is een 2-in-1 slaap bevorderaar en body treatment. Deze 'sleep aid' pakt de lijntjes en oneffen huid aan terwijl je slaapt. Wordt wakker met een stralende, zachtere en jonger uitziende huid!

AURELIA PROBIOTIC SKINCARE

Heb je jonge kinderen die niet kunnen slapen? Menig ouder loopt ook daarom rond met wallen onder hun ogen door te weinig slaap. Deze SLEEP TIME PILLOW MIST zorgt ervoor dat je kleintje in een vredige en rustige slaap terecht komt.

3. Let op je levensstijl

Je bent wat je eet, wordt weleens gezegd, maar dat is natuurlijk wel waar. Ongezonde voeding en te weinig beweging zijn slecht voor je huid. Zorg dat je voldoende vitamines en vezels binnenkrijgt. Let op met het eten van vlees en vis, want vooral voor vleeseters zijn toegevoegde hormonen een groot risico voor je huid. Eet het liefst biologisch, onbespoten groente en slik supplementen als je vermoed dat je iets tekort komt. En beweeg! Bewegen zorgt voor een goede doorbloeding en dit komt je huid ten goede. Probeer elke dag een uur in de buitenlucht door te brengen, want van alleen binnenzitten wordt je huid ook niet vrolijker.

4. Vraag de pro om advies!

Jouw beste huidcoach is de schoonheidsspecialist! Deze experts hebben ervoor geleerd en behandelen dagelijks vrouwen (en mannen!), die tegen allerlei huidproblemen aanlopen. Bezoek een schoonheidssalon en laat je adviseren over de beste aanpak voor jouw huid!

Bekijk alle beautysalons hier.

5. Gebruik wat 'extra hulp'

Er zijn talloze producten op de markt die je huid een handje helpen om te stralen. En waarom zou je geen extra hulptroepen gebruiken? Wij lichten er hier een paar uit:

THIS WORKS

Deze In Transit Camera Close-Up is een musthave voor een stralend gezicht om je huid direct te egaliseren en te verhelderen. De revitaliserende formule ontdoet je meteen van tekenen van vermoeidheid, geeft je een boost in hydratie en is de perfecte voorbereiding voor je make-up! 

ERBORIAN

Zeg maar dag tegen roodheid in je gezicht met de gloednieuwe CC Red Correct! De corrector met SPF 25 bevat pigmenten om roodheid te helpen corrigeren en de teint van je huid te verbeteren en te egaliseren. 

DERMALOGICA

Deze Clear Start Breakout Clearing Foaming Wash reinigt de huid en verwijdert vuil en overtollig talg. Hierdoor worden poriën gezuiverd en worden verstoppingen voorkomen en verminderd. Hierdoor ga je vervelende pukkeltjes tegen.

AURELIA PROBIOTIC SKINCARE

De Brightening Botanical Essence helpt zowel je huid als je geest een boost te geven en je te laten stralen! Deze lichtgewicht spray heeft de kracht van rozenkwarts kristalwater gebruikt om body & mind te herstellen en nieuwe energie te geven.

Foto: Jason Yoder

Lees ook: Omarm jouw perfecte imperfecties!