Home Detox Aftersun - Hoe ga je met je huid om ná het zonnen?
Huidweetjes

Detox Aftersun - Hoe ga je met je huid om ná het zonnen?

Het is weer heerlijk zomer in ons land. Het is fijn warm, we leven lekker buiten en komen daardoor ook veelvuldig in de zon. Lees mijn tips voor huidverzorging na het zonnen!

Er zijn een aantal zongerelateerde onderwerpen die vaak in de media worden besproken zoals: 'Waarom moet je een zonnebrandproduct gebruiken?' en 'Hoe werkt het nou precies met de SPF?' en 'Wat is de werktijd van een zonneproduct?', dus wanneer moet ik het product opnieuw aanbrengen? En daarnaast wordt er ook veel informatie gegeven over pigmentatie problemen of erger, huidkanker. Heel goed deze informatie, maar ik gooi het dit keer over een andere boeg.

Hoe ga je met je huid om ná het zonnen en na het gebruik van een zonnebrandproduct?

Hoe ga je met je huid om ná het zonnen?

Graag behandel ik het volgende vraagstuk: Hoe ga je met je huid om ná het zonnen en na het gebruik van een zonnebrandproduct?  We weten inmiddels dat wanneer je ‘bakt’ in de zon, het van essentieel belang is om een goede (veilig verantwoorde) SPF te gebruiken. Maar we weten ook dat in deze zonneproducten heel vaak huidbelastende stoffen gebruikt worden (parfum, nano-deeltjes, siliconen voor de smeerbaarheid en een zo min mogelijke waas, etc.). Wat kan je nou het beste doen om je huid in de zomermaanden gezond te houden? Het antwoord op deze vraag is: detoxen!

Detox je huid na het zonnen

  1. GEL MET SALICYLZUUR - Start daarom met het gebruik van een fris gelproduct in de zomerperiode. Het liefst een met wat salicylzuur, zodat er tot diep in de poriën wordt gereinigd.
  2. KLEIMASKER - En dan de belangrijkste stap: gebruik het liefst, afhankelijk van de gevoeligheid van jouw huid, twee keer per week een fijn kleimasker. Hoe werkt een kleimasker? Klei in de vorm van een masker, zal zich binden aan giftige stoffen, maar het bindt zich ook aan bacteriën. Wanneer je het kleimasker op de huid laat drogen, bindt het zich aan eventuele bacteriën op de oppervlakte van de huid en totdiep in de poriën. Dit zorgt ervoor dat je huid een mooie detox ondergaat en weinig schade zal ondervinden van het gebruik van het zonnebrandproduct.

Ik wens je een heerlijke zomer mét een mooie gezonde huid!

Tekst: Matthia de Jong