Home MEET THE PRO | Nero de Boer van Nero Barbershop
De barbier

MEET THE PRO | Nero de Boer van Nero Barbershop

Barbier Nero de Boer van Nero Barbershop in Ermelo en Harderwijk maakt zich grote zorgen over de branche tijdens deze crisis en is een petitie gestart om te vragen voor meer steun voor kappers en barbers.

Lees ook: Kan ik straks nog wel naar mijn kapper? En teken de petitie!

Je wordt je nu pas echt bewust dat niet alles vanzelfsprekend is.

Ben je het vak anders gaan waarderen nu je thuiszit?

Het is misschien raar dat ik dit zeg, maar het is ook goed dat dit gebeurt. Het maakt een hoop mensen bewust en zet iedereen met beide benen op de grond. Eens in de zoveel tijd moet er iets gebeuren, want we maken met z’n allen de aarde gewoon kapot. Mensen zijn de enige wezens die zich niet aan de natuur aanpassen. Ik heb dit dan eerlijk gezegd liever dan oorlog; een virus waar we met z’n allen een jaar voor moeten knokken. En het wordt ook wel weer normaal, maar dat moeten we samen doen. Ik snap wel dat mensen ongeduldig en kwaad worden, maar je bereikt er helemaal niets mee.

Nero Barbershop

Doordat ik veel meegemaakt heb - wij hebben oorlog meegemaakt in Irak en alles moeten achterlaten - zie ik deze periode misschien wel anders. Wij konden vroeger zomaar een lockdown hebben die weken duurde, daarom hadden wij altijd voorraad in huis. Er is geen seconde dat ik me nu echt zorgen maak. Het gaat zoals het moet gaan en dingen die je niet in eigen hand hebt, moet je loslaten. Dat is niet makkelijk, want ik zie ook mensen die hun hele leven hard hebben gewerkt en hun pensioen in rook zien opgaan. Maar je kunt er niet veel aan doen.

Je wordt je er nu wel meer bewust dat wat je allemaal hebt niet vanzelfsprekend is. Daar zijn we normaal niet dagelijks mee bezig, maar ik denk dat het besef dat aan alles een eind kan komen, nu meer aanwezig is dan ooit.

Wat ga je anders doen na corona?

Doordat ik al een oorlog heb meegemaakt, was ik me altijd al bewust dat alles op een dag anders zou kunnen zijn. Dat besef draag ik altijd met me mee en daar leef ik naar. Daarom denk ik niet dat ik dingen anders ga doen. Maar ik hoop dat de maatschappij wel gaat veranderen. Dat we minder materialistisch worden en meer naar elkaar omkijken. Je ziet die verschuivingen nu al en dat is mooi.

Daarom hoop ik ook niet dat we straks weer snel terugkeren naar hoe het was. Want mensen vallen vaak snel weer terug in oude patronen. De afgelopen 20 jaar was dat: ‘alles moet en snel, snel, snel’. Hierdoor hebben we met z’n allen in een tunnel gezeten. Deze periode gaat ook een hoop dingen filteren. Onderzoek heeft uitgewezen dat wij in Nederland de langste winkelstraat van Europa hebben. Je kunt je dan afvragen of we dat nodig hebben. Alles hier is bijna te veel.

Welke klant mist jou nu het meest en waarom?

Na de 1e lockdown zeiden de meeste klanten dat ze nu pas beseften hoezeer ze ons misten. De klanten die het meest regelmatig kwamen zullen ons denk ik het meeste missen. Dat zijn klanten die soms alleen maar even langskwamen voor een praatje. Maar we houden ook nu regelmatig contact met elkaar. Want we knippen niet alleen haar, wij zijn meer dan dat. We zijn ook een luisterend oor voor de maatschappij.

Lees ook; MEET THE PRO | Saskia Bolk van Hairmoments by Saskia