Home Welke olie is goed voor je baard?
De barbier

Welke olie is goed voor je baard?

Alopecia is een hele vervelende haaraandoening die zorgt dat je kale plekken krijgt of heel dun haar. Niet iets dat je wilt en de vraag is dan ook: wat kun je eraan doen?

https://www.wiewathaar.nl/zo-laat-je-een-echt-grote-en-mooie-baard-groeien/

Wil je geen babyface meer en verlang je naar een stoere, volle baard? In dit artikel kun je lezen hoe je een mooie baard kunt laten groeien en welke olie heel goed is voor je baard. Een mooie baard groei je in 3 stappen:

1. Niet meer scheren!

Ja, eerst moet je gewoon ophouden met scheren en je baard de kans geven om lekker te groeien. In het begin kan dat gaan jeuken, maar dat is normaal. Ook zul je zien dat je baard niet gelijkmatig aan zal groeien, zodat er wat dunne plekken kunnen ontstaan. Maak je geen zorgen, ook dat is normaal. Als je gezichtsbeharing echt op een baardje gaat lijken, kun je de contouren gaan bijhouden. Gebruik een trimmer om de uitstekende haartjes weg te werken.

2. Baardverzorging

Op gegeven moment heb je een baard(je) en kun je gaan beginnen met het verzorgen van je baard. Een goede olie voor je baard is daarbij echt onmisbaar en moet je dagelijks gebruiken. Kies het liefst een baardolie zonder siliconen. Een goede olie voor je baard maakt de baard soepel, verzorgt baardhaar en laat de haren glanzen. Ook gaat een baardolie jeuk tegen en voorkomt het baardroos. Bovendien is het in model brengen van je baard veel makkelijker na gebruik van een baardolie.


Uitgelicht: Baardolie


Je kunt een baardolie het beste na het douchen aanbrengen, omdat de poriën van de huid onder je baard dan nog open staan. Zorg wel dat je jouw baard eerst droogt met een handdoek. Vervolgens doe je een aantal druppels in je hand en verdeel je dit over je baard.

3. Baard in model brengen

Met een speciale wax of balsem kun je jouw baard in model brengen. Als je baard op gegeven moment lang genoeg is, maak dan een afspraak met de barbershop om er een goed model in te laten brengen dat je thuis bij kunt houden. Dit is ook een goede plek om je te laten adviseren welke olie goed is voor je baard.